Σχορτσανίτης: «Ο Γιάννης είναι ορεξάτος και θα κάνει ένα καλό EuroBasket»

Metrosport Team01 Σεπτεμβρίου 2022

Ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Σοφοκλής Σχορτσανίτης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95.5 και μίλησε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, την Εθνική Ελλάδας και το EuroBasket 2022.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον παραλληλισμό που γίνεται ανάμεσα στον Γκάλη και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο όσο αφορά τον τρόπο επίδρασης στην κοινωνία και στα παιδιά: «Είναι πάντα καλό να βγαίνουν από το μπάσκετ πρότυπα και είδωλα για τα παιδιά. Και διαφωνώ και συμφωνώ σε αυτή την περίπτωση.

Δεν είναι εύκολο να βάλουμε τα παιδιά στο μπάσκετ με τα όσα κάνει ο Γιάννης. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από τον Γιάννη είναι ο σεβασμός του για το άθλημα, η δουλειά που κάνει, η συγκέντρωση του και οι αντοχές του, ξέρουμε πόσο δύσκολα πέρασε, δεν χρειάζεται κάθε παιδί να περάσει όσο πέρασε ο Γιάννης για να πετύχει, αλλά σημασία δεν έχουν οι ικανότητες στο μπάσκετ έχουν άλλα πράγματα που δεν βλέπουμε, εκεί πρέπει να επικεντρωθούν οι γονείς και τα παιδία».

Για τη σχέση του με τον Γιάννη: «Γνωρίζω όλη την οικογένεια, τον είχα γνωρίσει πρώτη φορά όταν ήταν 13 ετών, είναι τρομερή η εξέλιξή του. Θυμάμαι την πρώτη φορά που τον είχα δει ότι φαινόταν οι ικανότητες που έχει, αλλά αυτό που έκανε είναι καθαρά δικό του και κανείς δεν περίμενε να φτάσει τόσο ψηλά, πλέον έχει μπει στο γκρουπ συζήτησης με τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. 

Χαίρομαι πολύ για αυτόν και την οικογένειά του, πραγματικά το αξίζανε. Είναι αξιέπαινο ότι δεν έχει αλλάξει, παραμένει το ίδιο παιδί. Είναι το ίδιο ταπεινό παιδί. Πάντα ήταν κλειστό παιδία από τότε που τον γνώρισα, αλλά παραμένει ο ίδιος και είνια πολύ ευχάριστο. 

Ο κόσμο πρέπει να καταλάβει ότι είναι δύσκολο με βάση του προγράμματός του να παίξει στην Εθνική, αλλά είναι χαρούμενος και ορεξάτος και θα κάνει ένα καλό EuroBasket».

Για την υποδοχή που είχε από τον κόσμο όταν μπήκε στο γήπεδο στο παιχνίδι της Εθνικής: «Η αλήθεια είναι ξαφνιάστηκα και εγώ. Μπήκα στο γήπεδο και ξαφνικά με αποθέωσαν και έπαθα σοκ, είναι πάρα πολύ ευχάριστο, είναι καλύτερο πράγμα στον κόσμο να σε υποδέχονται έτσι σε ένα γήπεδο».

Στην ερώτηση αν είχαμε ένα σέντερ όπως ο Σχορτσανίτης θα ήμασταν σίγουροι για το μετάλλιο, απάντησε: «Δεν θα πω ψέματα πολύ συζητούσαμε με όσους παίξαμε πιο παλιά, είναι μια Εθνική που θα ήθελα να πάρω μέρος. Η ωριμότατα του Νικ Καλάθη και η ο τρόπος που παίζει είναι εξαιρετικός. Για τον Σλούκα έχω τρομερή αγάπη είναι πολύ καλό παιδί, από τότε που ήμασταν μαζί στον Ολυμπιακό, κάνει τη δουλειά που πρέπει και αποδίδει όταν υπάρχει ανάγκη, αυτό είναι από τα μεγαλύτερα ατού του.

Δεν μπορώ να πιστέψω πως η Εθνική δεν θα κάνει μια πολύ καλή πορεία στο EuroBakset, γιατί έχει πέρα ότι έχουμε δυο από τους καλύτερους πασέρ της Ευρωλίγκα, είναι και ο Γιάννης, έχει τρομερή σημασία ότι έχει έρθει ορεξάτος. Ακόμα και τώρα να μην έρθει η επιτυχία αν υπάρχει η ίδια όρεξη για δουλειά θα έρθει τα επόμενα χρόνια».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.