Σχολεία: Στόχος η επιστροφή στις 7 Ιανουαρίου -Ολα τα σενάρια

Metrosport Team15 Δεκεμβρίου 2020

Στόχος της επιτροπής ειδικών, αλλά και βούληση της κυβέρνησης είναι όλα τα παιδιά να επιστρέψουν στα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου. 

Ωστόσο, πρόκειται για μία απόφαση που θα ληφθεί σε συνάρτηση με την επιδημιολογική εικόνα του κορωνοϊού στη χώρα μας. 

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν σενάρια, σύμφωνα με τα οποία οι ειδικοί εξετάζουν το άνοιγμα των διαφορετικών βαθμίδων (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) σε διαφορετικούς χρόνους. 

Υπάρχει επίσης η σκέψη για άνοιγμα ανά Περιφέρεια, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα ανά περιοχή, όπως θα έχει διαμορφωθεί στις 7 Ιανουαρίου.  

Σε κάθε περίπτωση, οι μαθητές αναμένεται να ολοκληρώσουν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης στις 23 Δεκεμβρίου, με γονείς και εκπαιδευτικούς να αναμένουν τις όποιες αποφάσεις για επιστροφή στα σχολεία.  

«Το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί άμεση προτεραιότητα, γιατί τα παιδιά έχουν μείνει πολύ καιρό εκτός του φυσικού τους περιβάλλοντος, που δεν είναι άλλο από τα θρανία τους. Ο βασικός λόγος που κλείσαμε τα σχολεία δεν είναι η μετάδοση μέσα στα σχολεία, ιδιαίτερα για την Πρωτοβάθμια, αλλά το μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο που είχαμε στις αρχές Νοεμβρίου. Αυτό ήταν που μας ανάγκασε να εισηγηθούμε στην Πολιτεία το κλείσιμο των σχολείων», τόνισε κατά τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας το μέλος της επιτροπής, κα. Παπαευαγγέλου  

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προ ημερών, εξήγησε ότι ο στόχος είναι τα παιδιά να επιστρέψουν στα σχολεία το συντομότερο δυνατόν και πως «αυτή τη στιγμή ο προγραμματισμός είναι για τις 7 Ιανουαρίου».  

Στο ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων αναφέρθηκε και ο καθηγητής Νίκος Σύψας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τα Χριστούγεννα. 

«Στις 7 Ιανουαρίου θα είμαστε σε θέση να ανοίξουν τουλάχιστον τα Δημοτικά», είπε, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει σε δύο «κύματα» η επιστροφή στα θρανία -δηλαδή, οι ειδικοί να εισηγηθούν άλλη ημερομηνία για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. 


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.