Σχέδιο… ΠΑΟΚ για Τσόλακ και γκολ

Γιώργος Καστάνης25 Οκτωβρίου 2020

Περισσότερο από ένα μήνα βρίσκεται ο Αντόνιο Τσόλακ στον ΠΑΟΚ και όπως είναι γνωστό, ήρθε με τις καλύτερες συστάσεις από την Ριέκα και το Κροατικό Πρωτάθλημα, εκεί όπου την περσινή αγωνιστική περίοδο, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ. Με την φανέλα του Δικεφάλου, δεν έχει κατορθώσει ακόμη να σκοράρει, παρά το γεγονός ότι του δόθηκαν οι ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει. Τόσο στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας με αντίπαλο την ΑΕΚ, εκεί όπου έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες για να παραβιάσει την εστία του Τσιντώτα, όσο και εναντίον της Ομόνοιας, όπου έχασε την ευκαιρία στο πέμπτο λεπτό μετά την συρτή σέντρα του Γιαννούλη, ο Κροάτης δεν ευτύχησε να σκοράρει.

Του λείπει η ψυχολογία; Δεν τον… θέλει η μπάλα; Μπορεί να πάρει «μπρος» με ένα γκολ για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ; Αυτά είναι μόνο ορισμένα από τα ερωτήματα που τίθονται σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο και για να δοθούν οι ανάλογες απαντήσεις, θα πρέπει τόσο ο ίδιος ο Τσόλακ αλλά και οι συμπαίκτες του, να συνεργαστούν καλύτερα. Στον ένα και πλέον μήνα της παρουσίας του στην ομάδα, είναι πρώιμο να κρίνεις και να χαρακτηρίσεις πολύ αυστηρά την απόδοσή του. Θα έρθει η ώρα που θα συμβεί και αυτό. Είναι σαφές πως υπάρχει πίεση, την οποία αισθάνεται και ο ίδιος.

Την δεδομένη χρονική στιγμή ο ΠΑΟΚ θέλει το γκολ που του λείπει και θα το αναζητήσει μέσα από τον κεντρικό του επιθετικό. Η στόχευση λοιπόν από σήμερα κιόλας, όπου οι παίκτες επιστρέφουν στις προπονήσεις, η προσπάθεια από τον Φερέιρα και τους συνεργάτες του, θα είναι να βοηθήσουν τον Τσόλακ να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση και να σκοράρει. Και φυσικά ο ίδιος ο Κροάτης πρέπει να αυξήσει την προσπάθειά του, να πεισμώσει, να αποδείξει ότι τα εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για να τον αποκτήσει ο ΠΑΟΚ, δόθηκαν για ένα πραγματικό σκόρερ.

Από την στιγμή που ο Σφιντέρσκι αισθάνεται ενοχλήσεις και ο Φερέιρα ξεκάθαρα (ακόμη κι αν ήταν απολύτως καλά ο Πολωνός) προτιμά τον Τσόλακ στην κορυφή της επίθεσης, η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Το επόμενο επίσημο παιχνίδι με την Γρανάδα στην Ισπανία θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, δεν υπάρχουν πολλά χρονικά περιθώρια και θα πρέπει να αυξηθεί η προσπάθεια από όλους, για να έρθει η βελτίωση σε όλους τους τομείς. Το γκολ είναι το ζητούμενο αυτή την στιγμή, γιατί η παραγωγικότητα του ΠΑΟΚ είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Και για να κάνεις Πρωταθλητισμό και παράλληλα μία πορεία για την πρόκριση στους «32» του Europa League, πρέπει να βρεί η ομάδα τρόπους να σκοράρει.

Το βάρος «πέφτει» στον Τσόλακ, στον Φερέιρα και τους συνεργάτες του, που θα τον προετοιμάσουν, στην σωστή ανταπόκριση της ομάδας, στην προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Ακόμη και στην αλλαγή της διάταξης, εφόσον το αποφασίσει ο Φερέιρα.Απαραίτητη η «χημεία»Για να έρθει το εύκολο γκολ, είναι απαραίτητη και η «χημεία» που πρέπει να αποκτήσει ο Τσόλακ με τους συμπαίκτες του. Όμως μπορούν να σκοράρουν και άλλοι παίκτες, όπως ο Μουργκ (ήδη το έκανε δύο φορές σε ισάριθμες συμμετοχές), ο Ζίβκοβιτς, ο Τζόλης, ο Σβαμπ, ακόμη και οι αμυντικοί σε στημένες φάσεις. Όλα αυτά όμως για να συμβούν, προυποθέτουν να γίνει καλύτερη δουλειά στις προπονήσεις, για να μπορέσει να «ξεμπουκώσει» η ομάδα. Το γκολ αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να έρθει η νίκη σε κάθε παιχνίδι.Εχουν γίνει πολλές κουβέντες το τελευταίο χρονικό διάστημα, θα συνεχιστούν τα τετ α τετ των παικτών με τους εκπροσώπους της τεχνικής ηγεσίας, για να βελτιωθεί η ομάδα και να γίνει πιο αποτελεσματική. Ο Φερέιρα για τον Τσόλακ και τον ΣφιντέρσκιΟ προπονητής του ΠΑΟΚ μετά τον αγώνα με την Ομόνοια, στη συνεντεύξη τύπου, όταν είχε ερωτηθεί για το γεγονός ότι δεν επιτυγχάνεται εύκολα το γκολ για την ομάδα του και την αφλογιστία του Τσόλακ, υποστήριξε τα εξής:

«Όσο για τον Τσόλακ, είναι ένα μήνα μαζί μας και η σκέψη του είναι αυτή που έχουν και όλοι οι φίλαθλοι της ομάδας: πρέπει να βάλω γκολ, θέλουν να βάλω γκολ, πρέπει να βάλω γκολ. Ωστόσο, ο ίδιος θα πρέπει να μάθει τον δρόμο που θα του επιτρέψει να βάλει γκολ. Μερικές φορές νομίζω ότι είναι πιο απασχολημένος με το να βάλει το γκολ, παρά να σκεφτεί τι πράγματα μπορεί να κάνει για να το καταφέρει ή πώς μπορεί να βοηθήσει έναν συμπαίκτη του να σκοράρει. Η δουλειά μου, επομένως, είναι να δουλέψω και αυτόν και τον Κάρολ (σ.σ Σφιντέρσκι) και τον Κούτσια στο να απασχολούνται, στο πώς θα βρεθούν στον σωστό διάδρομο, στη σωστή θέση, παρά (σ.σ. να τους δουλέψω) στο γκολ. Αν όλα γίνουν σωστά, τότε το γκολ θα έρθει φυσικά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.