Σχεδιάζει πλάνο… απόδρασης ο Άρης

Γιώργος Στράντζαλης19 Νοεμβρίου 2020

Αν το ντέρμπι με την ΑΕΚ δεν αναβάλλονταν, λόγω κρουσμάτων covid-19 στην Ένωση, ο Άκης Μάντζιος δύσκολα θα προχωρούσε σε παρεμβάσεις στην ενδεκάδα που παρέταξε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Κι ας μετρούσε επιστροφές, το πολύ να έκανε μία αλλαγή.

Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει, ο Έλληνας προπονητής καλείται μεταξύ των άλλων να διαχειριστεί και το «βαρύ» πρόγραμμα που ακολουθεί με συνεχόμενα παιχνίδια το επόμενο 15νθήμερο και μάλιστα αυξημένου βαθμού δυσκολίας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνει σωστή διαχείριση βάζοντας στο ροτέισον κι άλλους παίκτες.

Στο προσκήνιο αυτή τη στιγμή υπάρχει η κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό στην οποία και εστιάζει ο Μάντζιος. Σταδιακά οι ρυθμοί στο Ρύσιο ανεβαίνουν, με τον προπονητή ν’ αρχίζει ήδη τον σχεδιασμό του πλάνου… απόδρασης από το Αγρίνιο. Ενα 90άλεπτο υψηλών απαιτήσεων, καθώς ο αντίπαλος «καίγεται» για βαθμούς με τον νέο προπονητής (σσ Τραϊανός Δέλλας) και στο οποίο ζητούμε για τον Αρη είναι αν θα φανεί επηρεασμένος -και σε τι βαθμό – από τις τρεις εβδομάδες αγωνιστικής «απραξίας».

Αναφορικά με το πλάνο του Μάντζιου υπάρχουν κάποιες θέσεις με ερωτηματικά, όπως στο κέντρο της άμυνας, λόγω της επιστροφής του Λίντσεϊ Ροζ, και στα άκρα όπου επιστρέφει σε δράση ο Γκάνεα. Ο Ρουμάνος μάλιστα πήρε ένα 90άλεπτο με την Εθνική Ρουμανία και έχει ρυθμό. Παράλληλα, το γεγονός ότι ο Σίλβα «ανεβαίνει» καθημερινά δημιουργεί εύλογο δίλημμα στον Μάντζιο για το αν θα του δώσει φανέλα βασικού, ενώ το ίδιο δίλημμα υπάρχει και στην επίθεση ανάμεσα σε Λόπεθ και Μάνο. Ο τελευταίος ήταν περισσότερο δραστήριος από τον Ισπανό και δεν αποκλείεται να διατηρήσει τη θέση του στο βασικό σχήμα.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πάντως ότι όσο περνάει ο καιρός και βρίσκουν ρυθμό παίκτες οι οποίοι είτε δεν ήταν πριν στο πλάνο είτε ενσωματώθηκαν πιο αργά με την ομάδα, ο συναγωνισμός αυξάνεται και συγχρόνως δημιουργείται για τον προπονητή ένας ευχάριστο πονοκέφαλος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.