Σχέδια επί χάρτου για τον Άρη

Metrosport Team28 Οκτωβρίου 2021

Αυτά τα δεδομένα που ήδη βρίσκονται στη διάθεση του Ακη Μάντζιου δεν σχετίζονται αποκλειστικά με τη δική του ομάδα αλλά και με την κατάσταση της ΑΕΚ καθώς γνωρίζει ότι οι Λιβάι Γκαρσία, Αμραμπαντ δεν θα είναι διαθέσιμοι για την αθηναϊκή ομάδα.

Η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι ο έμπειρος τεχνικός του Άρη αποφεύγει τις εκπλήξεις και τους πειραματισμούς σε παιχνίδι τόσο έντονης απαίτησης. Μοναδική φορά που… παρέκκλινε των δογμάτων του ήταν σ’ ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ όπου χρησιμοποίησε τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αν κι εκείνη η απόφαση ήταν (σχεδόν) αναγκαστική λόγω των απουσιών. Στην πραγματικότητα, συνηθίζει να «βαδίζει» με τους ποδοσφαιριστές που ήδη του έχουν δώσει πράγματα και να επενδύει στη χημεία και την ομοιογένεια που αποκτούν προϊόντος του χρόνου.

Στην προκειμένη περίπτωση, ξέρει ότι οι απουσίες των Λιβάι Γκαρσία, Νορντίν Αμραμπαντ ουσιαστικά αποδυναμώνουν τη δεξιά πλευρά της επίθεσης της ΑΕΚ καθώς αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές εναλλάσσονται στη συγκεκριμένη θέση. Χαρακτηρίζεται πιθανό επιστροφής του Τάνκοβιτς στην 11αδα, σε κάθε περίπτωση όμως αυτό που μπορεί να εκτιμηθεί είναι ότι η αθηναϊκή ομάδα θα επενδύσει περισσότερο στη δημιουργία από τον άξονα αλλά και από την πτέρυγα στην οποία αγωνίζεται ο Τζούμπερ.

Βάσει (και) αυτών των στοιχείων, ο Ακης Μάντζιος καταστρώνει το σχέδιό του και προς αυτήν την κατεύθυνση, δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης τριάδας στον άξονα της μεσαίας γραμμής, δηλαδή να πάρει θέση βασικού και ο Λούκας Σάσα, ούτως ώστε να κοπεί ο ένας πόλος δημιουργίας για τον αντίπαλο. Είναι κάτι που εφήρμοσε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό (λόγω του τραυματισμού του Φακούντο Μπερτόγλιο) αλλά και απέναντι στον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Χρησιμοποιήθηκε (κατ’ ανάγκη, λόγω απουσιών) και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης όπου δεν ήταν αποδοτικό αλλά εκείνος ο αγώνας είχε διαφορετικές απαιτήσεις δεδομένης της μαζικής άμυνας του αντιπάλου.

Η τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής υπάρχει ως σκέψη καθώς δεν έχει φτάσει στο επίπεδο της απόφασης. Αυτή θα παρθεί μέσα από τις επόμενες προπονήσεις, αναλόγως του τι θα του δείξει ο κάθε ποδοσφαιριστής καθώς θα επηρεάσει την αγωνιστική λογική αλλά και πρόσωπα στο αρχικό σχήμα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.