Σαββόπουλος: «Τρομάξαμε με όσα ζήσαμε, είναι χαρά το εμβόλιο»

Metrosport Team30 Δεκεμβρίου 2020

Ημέρα χαράς για το ΑΧΕΠΑ ήταν η χθεσινή (29/12) καθώς έγιναν οι πρώτοι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό. Ο διευθυντής της παθολογικής του ΑΧΕΠΑ, Χρήστος Σαββόπουλος, έκανε το εμβόλιο και μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για την εμπειρία του. 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι γιορτή της επιστήμης. Είναι επίτευγμα που κυκλοφόρησε τόσο γρήγορα. Προέκυψε μέσα από όλες τις διαδικασίες ασφαλείας. Ευχαρίστησα το Θεό που με κράτησε υγιή στην πρώτη γραμμή, έκατσα στην καρέκλα και ήταν ένα απλό τσίμπημα. Έχει προγραμματιστεί και ο δεύτερος εμβολιασμός μας. Θα ολοκληρωθεί στο προσωπικό και έπειτα στο υπόλοιπο υγειονομικό και τις ευπαθείς ομάδες. Τρομάξαμε με όσα ζήσαμε και πρέπει να νιώσουμε χαρά για το εμβόλιο. Είναι ημέρα χαράς. Υπάρχει μια λάμψη στην ψυχή μας. Δεν θέλω όμως να υπάρξει εφησυχασμός. Ο κόσμος θα πρέπει να τηρεί με ευλάβεια τα μέτρα. Ήρθαν σήμερα 23 άνθρωποι με κορωνοϊό»

Για το χρόνο που χρειάζεται το εμβόλιο να παράγει αντισώματα: «Τρεις εβδομάδες είναι απαραίτητες. Η Δεύτερη δόση θα πολλαπλασιάσει το επίπεδο».

Για το πότε θα επιστρέψει η κανονικότητα: «Δεν βλέπω μέχρι το Πάσχα να υπάρχει κανονικότητα. Υπομονή για ακόμη ένα τρίμηνο περίπου».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.