Σαββόπουλος: «Με 700 διασωληνωμένους δεν είναι λογικό να ανοίξουν τα γήπεδα»

Metrosport Team02 Απριλίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Χρήστος Σαββόπουλος. 

Ο καθηγητής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, τοποθετήθηκε αναφορικά με την εξέλιξη της πορείας του κορωνοϊού στην Ελλάδα και κατά πόσο κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες θα μπορούσε να βρεθεί κόσμος στις κερκίδες των γηπέδων.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά ανέφερε για την εξέλιξη του κορωνοϊού: «Υπάρχει πρόβλεψη για μεγάλο αριθμό εισαγωγών και για αυτό έχουμε προετοιμαστεί καταλλήλως και βλέπουμε μία γενικότερη αύξηση των κρουσμάτων καθώς και τα λύματα, των οποίων τα αποτελέσματα τα λαμβάνουμε μετά από 10-15 ημέρες. Για τα εμβόλια οι πιο πολλοί που αναρωτιούνται έχουν υποκείμενο νόσημα ενώ στην Ελλάδα παρά τα όσα έχουν γίνει στις άλλες χώρες δεν έχουμε κάποιο θέμα με εμβόλια AstraZeneca. Οι μεταλλάξεις μας δημιουργούν πρόβλημα ωστόσο μέχρι στιγμής βλέπουμε ότι μέσω των εμβολίων βρίσκεται μία λύση».

Για την παρουσία κόσμου στα γήπεδα: «Μετά από έναν χρόνο που βιώνουμε αυτή την κατάσταση θα πρέπει να γίνει μία σταδιακή επανεκκίνηση της καθημερινής μας ζωής καθώς πρώτα πρέπει να έρθει η έναρξη των σχολείων και νομίζω ότι με 700 συνανθρώπους μας διασωληνομένους δεν θα ήταν λογικό να έχουμε κόσμο στα γήπεδα. Θα πρέπει να υπάρξει ο εμβολιασμός και μετά να υπάρξει μία ομόφωνη προσέγγιση για το θέμα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.