Σαββόπουλος: «Mας ανησυχεί η μετάλλαξη Δέλτα»

Metrosport Team24 Ιουνίου 2021

Ο καθηγητής παθολογίας του ΑΧΕΠΑ, Χρήστος Σαββόπουλος, μίλησε στο Metropolis 95.5 για το ενδεχόμενο να δίνουν το παρών στα γήπεδα μόνο εμβολιασμένοι. «Μετά από καιρό σχεδόν μηδενίζουμε από κορωνοϊού και από πλευράς εισαγωγών» είπε αρχικά και συνέχισε: 

«Πρέπει να πάμε με τις οδηγίες και με το περιβόητο πρωτόκολλο. Οι εμβολιασμένοι έχουν κάθε λόγο να δίνουν το παρών και σε θεάματα. Το βλέπουμε και στα γήπεδα του Euro. Θα καταργηθεί και η μάσκα όπως ακούσαμε. Δεν θα πρέπει, βέβαια, να αποκλειστούν άτομα που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, εφόσον υπάρχουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας, δηλαδή, έχουν κάνει κάποιο τεστ. 

Πρέπει, όμως, να γίνεται πριν πάνε στο γήπεδο, όχι να γίνεται συσσώρευση πριν μπουν στο γήπεδο γιατί θα υπάρχει συνωστισμός. Ό,τι ακούμε για τις υπόλοιπες δραστηριότητες θα πρέπει να ισχύει και με τα γήπεδα».

Για την μετάλλαξη Δέλτα επεσήμανε: «Μας ανησυχεί. Υπάρχουν και δημοσιεύματα που γράφεται ότι ελέγξαν αντισώματα σε ανθρώπους που έκαναν εμβόλιο της Pfizer και υπήρξε ένα ποσοστό που δεν είχε κάλυψη για την μετάλλαξη Δέλτα, άρα υπάρχει ένα θέμα. Από την άλλη οι εταιρείες έχουν πάρει το μήνυμα και στην επικείμενη επόμενη δόση θα παρασκευάσουν ένα εμβόλιο που θα έχει καλύτερη κάλυψη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.