Σαββόπουλος: «Ο κόσμος πρέπει να κάνει όσα όταν ήταν τρομοκρατημένος»

Metrosport Team11 Αυγούστου 2020

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Χρήστος Σαββόπουλος.

Ο έγκυρος καθηγητής του ΑΠΘ, τοποθετήθηκε αναφορικά με τα όσα διαδραματίζονται στη χώρα μας αναφορικά με την έξαρση του κορωνοϊού και τον τρόπο που αυτός κάνει το πέρασμα του από την Ελλάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά ανέφερε στην τοποθέτηση του: «Ειδικά χθες περάσαμε τα 200 κρούσματα και αν το δει κάποιος απλά ως αριθμούς, θα δει ότι το 25% ήταν από ανθρώπους που ταξίδεψαν, το 50% είναι από άλλο κρούσμα, ενώ αυτό που μας ανησυχεί είναι το 25% των ορφανών κρουσμάτων. Έχει έρθει μία εγκύκλιος η οποία αναφέρει ότι εμείς οι γιατροί μετά την επιστροφή από την άδεια θα περνάει από τεστ. Αν ο καθένας δεν εφαρμόσει τα μέτρα υγιεινής του δεν θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση. Στα διόδια δεν φοράνε καν γάντια και μάσκα».

Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Πραγματικά επειδή είναι μία περίοδος κοντά σε μία μεγάλη γιορτή του Χριστιανισμού με πανηγύρια και υπάρχουν και γάμοι και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα. Θα πρέπει ο καθένας να κάνει όσα έκανε όταν ήταν τρομοκρατημένος. Σε μικρές κοινωνίες με λίγα κρούσματα έγιναν lock down, δεν θα πρέπει να υπάρξει μία οριζόντια λύση και στη Θεσσαλονίκη, αλλά ανά περιοχή. Ολα γίνονται για να αντέξει το σύστημα υγείας. Εγώ πιστεύω στο εμβόλιο και το ζήτημα είναι το κατά πόσο θα είναι αποτελεσματικό. Θα αποτελέσει έναν φραγμό και θα μπορέσουν να πάρουν μία ανάσα η κοινωνία και η υγεία».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.