Σαββόπουλος: «Να μας ανησυχεί η αύξηση κρουσμάτων, προέχει η ασφάλεια»

Metrosport Team14 Ιουλίου 2020

Τα κρούσματα του κορωνοϊού όλο ένα και αυξάνονται στην Ελλάδα. Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χρήστος Σαββόπουλος, μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού αλλά ανησυχίας.  

Αναλυτικά όσα είπε:  

Για την διεξαγωγή πανηγυριών: «Το ερώτημα είναι απλό. Με τα κρούσματα που υπάρχουν είναι εύλογο να γίνουν; Θα πρέπει να δούμε ολιστικά τα πράγματα. Προέχει η ασφάλεια. Το σύστημα γνωρίζει περισσότερα αλλά είναι το ίδιο και δεν θα αντέξει μια αύξηση των κρουσμάτων. Το εάν θα πει όχι στα πανηγύρια δεν έχει να κάνει με το τι θα πω εγώ αλλά με την ασφάλεια. Αυτός είναι ο λόγος που πολλές φορές κρούεται το κώδωνας του κινδύνου».  

Για την αύξηση των κρουσμάτων: «Να μας ανησυχεί. Δεν ξέρω εάν υπήρξε ύφεση. Ενδεχομένως να είναι επέκταση. Πώς να μιλήσουμε για δεύτερο κύμα. Τι μπορούμε να κάνουμε; Να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών. Δεν έχει εξαφανιστεί. Απλά η άμυνα των οργανισμών είναι πιο ισχυροί το καλοκαίρι. Δεν θα πρέπει να υπάρξει πανικός. Είναι καλύτερα εκπαιδευμένες οι υγειονομικές μονάδες και ο καθένας θα πρέπει να προσέχει».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.