Σαββόπουλος: «Δεν υπάρχει νέα μετάλλαξη στη Σανγκάη»

Metrosport Team19 Απριλίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο καθηγητής Ιατρικής Χρήστος Σαββόπουλος.

Ο Διευθυντής της Α' Προπαιδευτικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ μίλησε για την κατάσταση με το lockdown στη Σανγκάη και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάποια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Σαββόπουλος δήλωσε:

Για την κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού με την Ελλάδα: «Έχουμε μείωση στα κρούσματα και είχαμε προβλέψει ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα το Πάσχα».

Για την κατάσταση στη Σανγκάη: «Επειδή διαβάζοντας ανησύχησα και είναι τελείως αντιδιαμετρική εικόνα από μας. Προσπάθησα με επιστημονική έρευνα να δω αν υπάρχει κάτι και δεν είδα κάτι διαφορετικό για τον κορωνοϊό. Οι κινέζοι έχουν άλλη κουλτούρα. Δεν βρήκα πουθενά κάτι για να μετάλλαξη. Με ιστορική αναδρομή, βλέπουμε ότι ανά 6 μήνες υπάρχει μετάλλαξη σε έναν ιό. Αν θεωρήσουμε ότι η Όμικρον 2 είναι μετάλλαξη, τότε δύσκολα να υπάρχει μια άλλη μετάλλαξη. Στην Κίνα έχουν άλλες παραμέτρους διαβίωσης. Και κατάλαβα ότι δεν υπάρχει ωράριο στην Κίνα. Φαίνεται υπερβολικό το λοκντάουν και έβλεπα και τι επιπτώσεις θα έχει. Στην Κίνα δεν γίνεται αυτό γιατί είναι έτσι η κουλτούρα και το πόσο δεκτικοί είναι οι Κινέζοι. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε τέτοιο πράγμα στην Ευρώπη. Νομίζω ότι θα κάνουμε κανονικά Πάσχα. Και θα ξεφύγουμε λίγο από τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα και στη διεθνή σκηνή. Είμαι φύσει αισιόδοξος. Πράττω πάντα με επιστημονικά στοιχεία και όταν το κάνεις αυτό δεν εκτίθεσαι όταν βγαίνεις στα ΜΜΕ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.