Σαββόπουλος: «Δεν συγκρίνεται η Ελλάδα με την Αγγλία στην πανδημία»

Metrosport Team24 Φεβρουαρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο γιατρός Χρήστος Σαββόπουλος.

Ο διευθυντής της Α' Προπαιδευτικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ μίλησε για την άρση των περιορισμών που αποφάσισε στην Αγγλία ο Μπόρις Τζόνσον και αν αυτό μπορεί να συμβεί και στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Σαββόπουλος δήλωσε:

Για την άρση των περιορισμών κατά του κορωνοϊού στην Αγγλία: «Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την Ελλάδα με την Αγγλία. Στην Αγγλία το 90% των ατόμων πάνω από 12 ετών έχουν κάνει τα εμβόλια. Στην Ελλάδα είναι στο 75%. Το ποσοστό των ατόμων που έχουν κάνει την ενισχυτική δόση στην Αγγλία είναι στο 80% και εδώ λίγο κάτω από το 50%. Άρα στην Ελλάδα επί του παρόντος, είναι πολύ νωρίς να σκεφτούμε επέκταση αυτού του μέτρου».

Αν αυτό είναι μήνυμα ότι τελειώνουμε με την πανδημία του κορωνοϊού: «Σε μια εκπομπή είπα ότι είμαστε κοντά στην έξοδο του τούνελ και το Πάσχα θα είναι διαφορετικά τα δεδομένα. Όσοι γιατροί είναι εμβολιασμένοι και νοσήσουν, την πέμπτη μέρα έρχονται χωρίς συμπτώματα. Πλέον είναι μια πολύ ηπία ή ασυμπτωματική εκδήλωση της νόσου. Γι αυτό και στην Αγγλία με τον εμβολιασμό γίνονται αυτά. Είμαι στην πλειοψηφία των επιστημόνων που υποστηρίζουν ότι η πανδημία μετατρέπεται σε ενδημία με διαφορετικά τα χαρακτηριστικά σε κάθε χώρα. Υπάρχει ενδεχόμενο μετάλλαξης αλλά όμως ο κορωνοϊός θα γίνει μια λοιμώδης νόσος όπως η γρίπη που με τα εμβόλια θα ζούμε πολλά χρόνια μαζί της».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.