Σαββόπουλος: «Δεν είναι θέμα ημερών ένα lockdown για τη Θεσσαλονίκη»

Metrosport Team10 Φεβρουαρίου 2021

Για την πορεία του κορωνοϊού και τον κίνδυνο ενός ανάλογου με την Αττική lockdown στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο έγκυρος καθηγητής του ΑΠΘ, Χρήστος Σαββόπουλος στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» τονίζοντας ότι δεν είναι θέμα ημερών.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Υπάρχει αυξητική τάση των κρουσμάτων που αγγίζει το 100% σε όλα τα νοσοκομεία. Αν συνδεθεί και με την αύξηση του μοντέλου συμβαδίζει με την ταση των λυμάτων. Η Θεσσαλονίκη έχει υποστεί όλες τις συνέπειες του lockdown. Πρέπει να σκεφτεί κάποιος αν θα επιβάλλει ένα ακόμη. Θα πρέπει να το εξετάσουν και να πάρουν μια δίκαιη απόφαση. Για να περιορίσουμε την αύξηση το ένα κομμάτι είναι εκείνοι που έκαναν το εμβόλιο και το άλλο η τήρηση των μέτρων. Αυτά είναι το κατάλληλο φάρμακο για να δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας να ανασάνει». 

Για το αν είναι πιθανό ένα lockdown τύπου Αττικής στη Θεσσαλονίκη: «Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει επάρκεια και δεν είναι σενάριο που θα ευδοκιμήσει ότι είναι θέμα ημερών. Από την άλλη να μην εφησυχάσουμε. Θα γίνει θέμα ημερών αν βάλουμε το εγώ μπροστά από το εμείς». 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.