Ιβάν Σαββίδης: Οι στιγμές-«σταθμοί» στην ιστορία του στον ΠΑΟΚ

Metrosport Team28 Μαρτίου 2021

Ο Ιβάν Σαββίδης γιόρτασε τα 62α γενέθλια του και όλη η ασπρόμαυρη οικογένεια έσπευσε να του ευχηθεί. «Σας ευχόμαστε υγεία, ευτυχία και γαλήνη για να απολαμβάνετε τα επιτεύγματά σας, δύναμη, υπομονή και επιμονή για να επιτυγχάνετε νέα! Σας ευχαριστούμε για την τεράστια προσφορά σας στον Σύλλογο και ελπίζουμε να έρθουν σύντομα νέες μεγάλες επιτυχίες που θα ενισχύσουν την υπερηφάνειά σας!» ανέφερε η ασπρόμαυρη ΠΑΕ. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαΐρης, Γιώργος Καστάνης

Με αφορμή αυτά τα γενέθλια το metrosport.gr ξεχωρίζει τις στιγμές-σταθμούς της πορείας του ευεργέτη του ΠΑΟΚ από την στιγμή που ανέλαβε την ομάδα και της χάρισε το πρώτο νταμπλ στην ιστορία της και φυσικά το αήττητο Πρωτάθλημα. «Στον ΠΑΟΚ βρήκα τον εαυτό μου» είχε εξομολογηθεί. Και ο ΠΑΟΚ βρήκε τον δρόμο που του αξίζει με τον Ιβάν μπροστάρη!

10/8/2012: Η μέρα που γινόταν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ

Η ΠΑΕ αλλάζει πλέον σελίδα και οι μαύρες στιγμές της αβεβαιότητας μπαίνουν στο χρονοντούλαπο. Το ημερολόγιο έδειχνε 10 Αυγούστου 2012 όταν ο Ιβάν Σαββίδης καταβάλλοντας 10.000.000 ευρώ αποκτούσε το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας και γινόταν το απόλυτο αφεντικό.

26/4/2014: Ο χαμένος τελικός και η υπόσχεση

Ο ΠΑΟΚ έχοντας αποκλείσει τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό, παίζει τον πρώτο του τελικό Κυπέλλου επί εποχής Σαββίδη. Η ομάδα είναι αποδεκατισμένη από τις απουσίες των Αθανασιάδη, Κατσουράνη και Νομπόα και ηττάται με 4-1 στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό. Ο Ιβάν Σαββίδης επιλέγει να βρεθεί πριν την έναρξη του αγώνα στον αγωνιστικό χώρο αγκαλιά με τον Γιάννη Αλαφούζο. Δεν τον πτοεί η απώλεια του Κυπέλλου και μιλώντας στους συνεργάτες του δίνει την υπόσχεση πως σύντομα θα έρθουν οι τίτλοι που ονειρεύεται ο περήφανος κόσμος του.

12/5/2015: Μηδενίζει τα χρέη προς το Δημόσιο

Ημερομηνία ορόσημο που σήμανε την απελευθέρωση της ΠΑΕ που ήταν δέσμια των χρεών της. Ο Ιβάν Σαββίδης επισκέφτεται την ΦΑΕ Θεσσαλονίκης έχοντας μαζί του ένα καταθετήριο τραπέζης 10.866.000 ευρώ. «Από σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός. Θα μπορούσαμε να πέσουμε κατηγορία και να μην πληρώσουμε τίποτα. Δεν θα ήθελα όμως να υπάρχει μαύρη κηλίδα στο σώμα και την ιστορία του ΠΑΟΚ», δήλωσε βγαίνοντας από το γραφείο της προϊσταμένης της εφορίας.

17/10/2016: Αναλαμβάνει την προεδρία της ΠΑΕ

«Θέλω να είμαι εκείνος που θα επιμεριστώ ευθύνες για την πραγματική αναγέννηση της ομάδας μας και του ελληνικού ποδοσφαίρου και να αποτελέσω την ομπρέλα των συνεργατών μου στη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά και όσων εργάζονται προς την κατεύθυνση της κάθαρσης στο ποδόσφαιρο. Γιατί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν είναι μια ακόμη από τις επιχειρήσεις μου. Η συμμετοχή μου εδώ έχει ισχυρό συναισθηματικό υπόβαθρο, έχει όραμα και περηφάνια». Με αυτή τη δήλωση ο Ιβάν Σαββίδης εξηγεί την απόφαση του να ηγηθεί του ΔΣ της εταιρείας στην οποία μετέχει και ο γιος του Γιώργος.

6/5/2017: Το πρώτο Κύπελλο, η πρώτη δικαίωση

«Θέλω να ευχηθώ αυτός ο τελικός να είναι αρχή για μεγάλες νίκες. Εκτιμώ ότι για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν πρέπει να υπάρχει μονοπώλιο. Κάθε χρόνια και από μία ομάδα να κερδίζει. Αντιλαμβάνομαι ότι στον Ολυμπιακό δεν θέλουν να παραδεχτούν πως η ηγεμονία τους τελειώνει. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο δυνατή ομάδα από αυτούς και οικονομικά». Αυτά δήλωσε λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Στο Πανθεσσαλικό ο ΠΑΟΚ νικά με 2-1 την ΑΕΚ και ο Ιβάν Σαββίδης σηκώνει το πρώτο του τρόπαιο γνωρίζοντας ότι θα έρθουν και άλλα!

11/3/2018: Η κλοπή του Πρωταθλήματος έφερε οργισμένη αντίδραση

Η απόφαση του Γιώργο Κομίνη να μην μετρήσει το γκολ του Φερνάντο Βαρέλα, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ που θα έκρινε, σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο του πρωταθλητή, προκάλεσε την περιβόητη πλέον εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Στον Ιβάν Σαββίδη, που ζήτησε δημόσια συγνώμη λίγες ημέρες μετά, επιβλήθηκε τριετής απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα. Μια τιμωρία που την αποδέχθηκε μέχρι τέλους και πλέον έχει το δικαίωμα να παρακολουθεί τους αγώνες της ομάδας.

12/5/2018: Το Κύπελλο που το σήκωσε στο... αεροδρόμιο

Ο ΠΑΟΚ για δεύτερο συνεχόμενο τελικό αντιμετωπίζει την ΑΕΚ και την κερδίζει ξανά με 2-0. Ο Σαββίδης συνόδευσε την ομάδα του μέχρι και τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ και αποχώρησε αφού χαιρέτησε καθένα προσωπικά τα μέλη της αποστολής και του τεχνικού επιτελείου της ομάδας του. Πήγε στο γραφείο του στην Αθήνα και μετά το τέλος του τελικού υποδέχθηκε την ομάδα στο Ελ. Βενιζέλος όπου γνώρισε την αποθέωση κρατώντας το βαρύτιμο τρόπαιο. Πριν την απονομή άπαντες στην ομάδα πανηγύρισαν φορώντας μάσκες με το πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη, αφιερώνοντας του με αυτόν τρόπο το δεύτερο τρόπαιο.

21/4/2019: Η στέψη του αήττητου Πρωταθλητή και η φιέστα «καρδιάς»

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Στην κατάμεστη Τούμπα ο ΠΑΟΚ κερδίζει τον Λεβαδειακό και κατακτά μαθηματικά το Πρωτάθλημα. Που θα σφραγιστεί ως αήττητο μια εβδομάδα αργότερα όταν στη τελευταία αγωνιστική ο Δικέφαλος κερδίζει και τον ΠΑΣ εκτός έδρας. Στο ματς με τον Λεβαδειακό ο Ιβάν Σαββίδης μπαίνει στο γήπεδο αφού έχει κλείσει το φύλλο αγώνα. Μπορεί να γνωρίζει την αποθέωση από τον κόσμο, όμως αυτός γονατίζει μπροστά του σε μια συγκινητική φιέστα που άγγιξε όλες τις καρδιές των ΠΑΟΚτσήδων σε όλη την υφήλιο.

11/5/2019: To πρώτο νταμπλ στην ιστορία του Συλλόγου

Κανείς δεν ήταν μεθυσμένος από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. «Εχετε μια δουλειά ακόμη» είχε πει στον Ραζβάν Λουτσέσκου και στους παίκτες του ο Σαββίδης. Και την έκαναν. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει για 3η συνεχόμενη σεζόν την ΑΕΚ σε τελικό και την κερδίζει ξανά, αυτή τη φορά με 1-0. Ετσι κατακτά το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του. Και την επόμενη μέρα ο Ιβάν στην βεράντα του Μακεδονία Παλλάς θα πιει το αγαπημένο του τσάι έχοντας στο τραπέζι τις δυο κούπες. Η ευτυχία στο απόλυτο!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.