Σάστρε: «Πρέπει να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, ήταν μεγάλη πρόκληση να έρθω στον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team07 Δεκεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιοάν Σάστρε, και μίλησε για όλα. Ο Ισπανός μπακ αναφέρθηκε στην προετοιμασία που έκανε ο Δικέφαλος στην Κύπρο, τους στόχους της ομάδας, σχολίασε την απόφασή του να μετακομίσει στην Ελλάδα, τον ανταγωνισμό με τον Λύρατζη, μίλησε για τους νεαρούς των «ασπρόμαυρων» ενώ έκανε μια μικρή αναφορά και στον αποκλεισμό της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Είμαι πολύ καλά μετά την προετοιμασία στην Κύπρο, δουλέψαμε πολύ, κάναμε τρία φιλικά παιχνίδια, ήταν μια καλή προετοιμασία. Πιστεύω πως στην αρχή της φετινής σεζόν είχαμε πολλά νέα πρόσωπα. Τους τελευταίους δύο μήνες έχει αλλάξει η χημεία της ομάδας, μας έχει βοηθήσει ο προπονητής σε αυτό. Η αλήθεια είναι πως χρειαζόμαστε τον χρόνο για να μάθουμε ο ένας τον άλλον και πως σκεφτόμαστε. Όπως πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ πηγαίνει καλά. Νομίζω πως δεν πρέπει να σκεφτόμαστε την βαθμολογία, να εστιάσουμε σε αυτό που κάνουμε τις τελευταίες εβδομάδες, στο πνεύμα που έχουμε και να συνεχίσουμε ενωμένοι βήμα-βήμα και να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστό.

Για την 2η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Το γνωρίζω. Είμαστε μια ομάδα που έκανε πέρυσι πορεία στην Ευρώπη, μας ενδιαφέρει η 2η θέση. Πρέπει να μας νοιάζει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστό, να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε, είμαστε ο ΠΑΟΚ και ο στόχος είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια».

Για την απόφασή του να έρθει στον ΠΑΟΚ πριν σχεδόν ένα χρόνο: «Όταν ήρθε η πρόταση από τον ΠΑΟΚ, είχε μεγάλη όρεξη να έρθω, το είδα ως μεγάλη πρόκληση και είναι μια ομάδα που μου δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσω τίτλους. Εδειξα σε έξι μήνες το πρόσωπό μου, τι μπορώ να κάνω και ο ΠΑΟΚ πήρε την απόφαση να με κρατήσει, εγώ ήμουν πολύ ικανοποιημένος και δεν είχα κάποια δεύτερη σκέψη.

Για τον ανταγωνισμό με τον Λύρατζη: «Είναι σημαντικό, μοιράζεται κάπως ο χρόνος. Για μένα είναι πάντα καλό να υπάρχει ακόμη ένα καλός παίκτης στην ίδια θέση, σε βοηθάει ο υγιής ανταγωνισμός να γίνεσαι καλύτερος και να βελτιώνεσαι ως ποδοσφαιριστής».

Για τους νεαρούς του ΠΑΟΚ: «Εχει πολύ καλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές ο ΠΑΟΚ. Εγώ και όταν ήμουν στη Μαγιόρκα ως νεαρός πίστευα πως πρέπει να δίνονται ευκαιρίες στους νεαρούς παίκτες. Βέβαια πάντα πρέπει να υπάρχουν και οι μεγαλύτεροι, πρέπει μια ομάδα να έχει και τα δύο, για να είναι καλύτερη η χημεία. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει κάτι από αυτό. Κάθε νεαρός ποδοσφαιριστής έχει την φιλοδοξία να πάει παραπάνω, μέσα από την ομάδα πρέπει να δείχνει τι αξίζει και να διεκδικεί κάτι παραπάνω».

Για τον ρόλο του στην ομάδα: «Δεν έχει αλλάξει κάτι για μένα, έχω την ίδια αυτοπεποίθηση και προσπαθώ να βγάζω τον καλύτερο εαυτό μου. Δουλεύω πάντα για να είμαι έτοιμος να παίξω. Η θέση μου είναι στα πλάγια μπακ και προσπαθώ αν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα και επιθετικά».

Για τον αποκλεισμό της Ισπανίας από το Μαρόκο στο Μουντιάλ: «Η Ισπανία είχε καλή ομάδα, είναι υψηλό το επίπεδο στο Μουντιάλ. Δεν μπορώ να πω πως έλειψε ένας σκόρερ. Ο Λουίς Ενρίκε έφτιαξε μια καλή ομάδα, ολοκληρωμένη, με νεαρούς και έμπειρους παίκτες. Πάντα είναι δύσκολο να περάσεις σε μια διαδικασία όπως τα πέναλτι, χρειάζεται και τύχη, εκεί τα πάντα μπορούν να συμβούν. Πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα για να συνεχίσει τον δρόμο της. Στα δικά μου μάτια φαβορί ήταν η Ισπανία».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.