Σάστρε και του χρόνου: Τι πρόσφερε, τι άλλο περιμένουν ο ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου

Metrosport Team05 Μαΐου 2022

Ο ΠΑΟΚ τρέχει με γρήγορους ρυθμούς τον μεταγραφικό του σχεδιασμό ενόψει της επόμενης σεζόν. Απέκτησε τον Κουαλιάτα για τον άξονα της μεσοεπιθετικής γραμμής, τον Νάσμπεργκ για το κέντρο της άμυνας, ενώ, φυσικά, στην ατζέντα είναι και οι ανανεώσεις και οι αγορές των δανεικών που έχουν ικανοποιήσει. Στην τελευταία κατηγορία ανήκει ο Γιοάν Σάστρε.


Ο Ισπανός μπακ θα αγοραστεί από την Μαγιόρκα και θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας. Στα 26 του έφυγε για πρώτη φορά από την ισπανική ομάδα τον περασμένο Ιανουάριο και επέλεξε την Τούμπα και τον Δικέφαλο. Ξεκίνησε δυναμικά την παρουσία του με τα ασπρόμαυρα, όντας βασικός σε 11 ματς από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 13 Μαρτίου, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, σε οκτώ απ' αυτά μάλιστα ως βασικός.

Είχε όμως δυνατό ανταγωνισμό από τον Λευτέρη Λύρατζη, ο οποίος τον «κέρδισε» στην προτίμηση του Λουτσέσκου και αγωνίστηκε σε όλους τους αγώνες «πρώτης γραμμής», ωστόσο, ο Ισπανός όποτε κλήθηκε έδωσε λύσεις, με τελευταίο παράδειγμα το ντέρμπι με την ΑΕΚ, όπου έπαιξε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Απέδειξε άλλωστε ότι είναι παίκτης που δεν αναλώνεται μόνο στα αμυντικά του καθήκοντα και έχει εμπιστοσύνη στο πόδι του.

Δύο γκολ, αλλά τι γκολ...

Είναι χαρακτηριστικό, ότι έχει σκοράρει στην καριέρα του στον ΠΑΟΚ δύο πανέμορφα γκολ, που σημειώνουν συνήθως ποδοσφαιριστές της γραμμής κρούσης και όχι παίκτες που έρχονται από την πίσω ζώνη. Το πρώτο ήταν στο ντεμπούτο του. Στην ευρεία νίκη με 0-4 στην έδρα του Βόλου, στο 64' η μπάλα του στρώθηκε στο ύψος του πέναλτι μετά από εκτέλεση κόρνερ και βρήκε δίχτυα με πολύ ωραίο πλασέ. Το highlight του ήταν πάντως η γκολάρα νίκης με τον Παναθηναϊκό με εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή στο 88'!

Τόσο ο οργανισμός του ΠΑΟΚ, όσο και ο Ραζβάν Λουτσέσκου περιμένουν από εδώ και πέρα να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο μέσα από τους αγώνες του με τον Δικέφαλο και να προσφέρει είτε ως βασικός, είτε βοηθώντας από τον πάγκο και να συνεχίσει αυτό που άφησε στη μέση στην Μαγιόρκα, όπου από αναντικατάστατο γρανάζι βρέθηκε να μην έχει τον χρόνο συμμετοχής που ήθελε, ώστε να φτάσει την καριέρα του στο πικ. Θυμίζουμε, ότι είχε ζητήσει να αποχωρήσει από την ισπανική ομάδα (είχε συμβόλαιο ως το 2023) γιατί δεν ήθελε να βρίσκεται στην σκιά του Μαφέο, ενώ είχε προλάβει να συμπληρώσει 26 παρουσίες στην 1η κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Κάτι που φυσικά δεν μπορεί να πετύχει κάποιος τυχαίος ποδοσφαιριστής.


Η μία και μοναδική του συμμετοχή ως μέσος

Μπορεί να ενισχύσει την ομάδα του και άλλες θέσεις πέρα των δύο άκρων της άμυνας. Πριν από περίπου οκτώ χρόνια και συγκεκριμένα στις 9 ΟΚτωβρίου του 2015 είχε χρησιμοποιηθεί ως ένας από τους δύο αμυντικούς χαφ της Μαγιόρκα στο εντός έδρας παιχνίδι κυπέλλου με την Ουέσκα, σε ματς μάλιστα που είχε κιτρινιστεί στο 58'. Αυτή ήταν και η τελευταία του παρουσία σε αυτή τη θέση, καθώς την συντριπτική πλειοψηφία των συμμετοχών από εκεί και πέρα τις κατέγραψε ως δεξιός μπακ.

Το παρελθόν με Μπάμπα και Λούμορ!

Η επιλογή του φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ, Ζοσέ Μπόντο, ο οποίος σε συνεννόηση πάντα με τον Λουτσέσκου και με βάση τα «θέλω» του, είχε έρθει σε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή. Μάλιστα, ο Ζόαν Σάστρε έχει ένα... ελληνικό παρελθόν στη θητεία του στη Μαγιόρκα, καθώς εκεί υπήρξε συμπαίκτης τόσο με τον πρώην μπακ του ΠΑΟΚ, Αμπντούλ Μπάμπα όσο και με τον νυν μπακ του Άρη, Λούμορ. Ο 26χρονος αμυντικός, συνυπήρξε με τον Μπάμπα σε τρία παιχνίδια την σεζόν 2019/20, ενώ με τον αμυντικό του Άρη αγωνίστηκε σε οκτώ ματς, την ίδια σεζόν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.