Σάστρε: «Εξαιρετικές οι σχέσεις μου με τον Λουτσέσκου, έτοιμος να δώσω τα πάντα»

Metrosport Team12 Νοεμβρίου 2022

Ο τραυματισμός του Λευτέρη Λύρατζη έδωσε την ευκαιρία στον Σάστρε να αγωνιστεί και την περασμένη Πέμπτη απέναντι στον Ιωνικό η εμφάνιση του είχε θετικό πρόσημο. Ο Ισπανός μίλησε στο metrosport.gr και για την «επιστροφή» του αλλά και για την συνεργασία του με τον Ραζβάν Λουτσέκσου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην βελτίωση της ομάδας.


Αρχικά ρωτήθηκε για το αν ο ΠΑΟΚ στο ματς με τον Ιωνικό, ήταν ο καλύτερος μέχρι στιγμής:
«Ναι, συμφωνώ με αυτή την άποψη. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι σε όλους τους τομείς και δείξαμε βελτίωση και σε άμυνα και σε επίθεση. Φαίνεται ότι είμαστε σε μια πολύ καλή περίοδο, το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι κάναμε δυο νίκες σερί και θέλουμε να κάνουμε και την τρίτη, για πρώτη φορά φέτος, κόντρα στον Βόλο. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και θέλουμε να πάρουμε την νίκη με κάθε τρόπο για να πάμε στην διακοπή με όσο τον δυνατόν καλύτερη ψυχολογία».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο κατά πόσο βοηθούν και την ψυχολογία της ομάδας αυτές οι δυο συνεχόμενες νίκες: «Οι νίκες όταν έρχονται πάντα δίνουν εξτρά δύναμη, πόσο μάλλον όταν υπάρχει ένα σερί νικών. Η ψυχολογία βελτιώνεται όταν τα αποτελέσματα είναι θετικά και συνεχόμενα. Παίρνουμε αυτοπεποίθηση και μας ενισχύεται ακόμα περισσότερο η αποφασιστικότητα μέσα στο γήπεδο όταν έρχονται οι νίκες. Φυσικά είναι πολύ σημαντικό για πολλούς λόγους να συνεχίσουμε το σερί των τριπόντων και να συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια εικόνα στο γήπεδο. Όσο κερδίζουμε, τόσο περισσότερο θα βελτιωνόμαστε στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας».

Αναφέρθηκε και στη δική του παρουσία αλλά και στην συνεργασία του με τον Λουτσέσκου: «Έχω μια εξαιρετική σχέση με τον προπονητή. Κάθε μέρα προσπαθεί να με βοηθήσει, μου μιλάει πολύ και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα, για το πως είμαστε εσωτερικά και γενικότερα για το πως ζω όλη την ατμόσφαιρα στον ΠΑΟΚ. Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Η Θεσσαλονίκη, οι οπαδοί της ομάδας, όλα είναι ιδανικά και είμαι χαρούμενος που έμεινα εδώ. Είμαι έτοιμος να δώσω τα πάντα στην ομάδα, όποτε και αν μου ζητηθεί από τον προπονητή».

Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να δημιουργήσει επιθέσεις και από τα άκρα και ο Σάστρε ρωτήθηκε για το αν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το ρόλο ανεβαίνοντας τη γραμμή: «Πιστεύω ότι σε αυτό το νέο τρόπο παιχνιδιού μας, ειδικά σε ότι αφορά την επίθεση και την δημιουργία, τα ακραία μπακ παίρνουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο εντός αγωνιστικού χώρου. Πλέον έχουμε έναν πιο επιθετικό ρόλο, φυσικά πρέπει να αμυνθούμε σωστά ως ακραίοι αμυντικοί, αλλά θεωρώ ότι η θέση γενικά έχει αλλάξει χαρακτηριστικά. Πρέπει πλέον ο ακραίος μπακ να είναι με περισσότερα επιθετικά χαρίσματα, να δίνεις περισσότερα πράγματα στην ομάδα στην δημιουργία. Αυτό προσπαθώ να κάνω και εγώ, όποτε παίζω, να προσφέρω τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά».

Ο Δικέφαλος θέλει να κλείσει τις υποχρεώσεις του στον πρώτο γύρο με μια ακόμη νίκη, υποδεχόμενος αύριο στις 21:30 τον ΝΠΣ: «Πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά για αυτό το παιχνίδι. Θα είναι μια δυνατή αναμέτρηση απέναντι σε μια καλή ομάδα. Προερχόμαστε από δυο νίκες, έχουμε καλή ψυχολογία και θέλουμε να κάνουμε το 3/3 πριν την διακοπή. Πιστεύω ότι πρέπει να μπούμε δυνατά και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, για να πάρουμε την νίκη και να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.