Σάσα-Ματίγια: Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον

Γιώργος Στράντζαλης12 Ιουνίου 2020

Ο Χαβιέρ Ματίγια εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής στον αγώνα με τον ΟΦΗ και επιστρέφει στην ενδεκάδα έτοιμος για ένα απαιτητικό και με υψηλό βαθμό δυσκολίας 90άλεπτο.

Η απουσία του από τον χώρο της μεσαίας γραμμής φάνηκε, με τον Φραν Βέλεθ να μην ανταποκρίνεται στο νέο του ρόλο με αποτέλεσμα ο Αρης για μεγάλο διάστημα να μοιάζει (κυρίως) μεσοαμυντικά ασύνδετος. Ενόψει Ολυμπιακού, όμως, ο Μίκαελ Ένινγκ μπορεί να υπολογίζει ξανά για τα βασικά του πλάνα στον Ματίγια. Σ’ ένα παιχνίδι μάλιστα, που η εξέλιξή του σε μεγάλο θα κριθεί από τη μάχη στη μεσαία γραμμή, η επιστροφή του Ισπανού μέσου δίπλα στον Λούκας Σάσα κρίνεται άκρως σημαντική.

Το συγκεκριμένο “δίδυμο”, βάσει και των αριθμών στο φετινό Πρωτάθλημα, είναι από τα πλέον αξιόπιστα. Οι δυο τους έχουν ταιριάξει αγωνιστικά και συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον. Με τον Ισπανό να έχει πιο δημιουργικό ρόλο και τον Βραζιλιάνο να αναλαμβάνει περισσότερο την… βρώμικη δουλειά στο γήπεδο, αυτή της αναχαίτισης των αντιπάλων, συμβάλλοντας συνάμα στο επιθετικό παιχνίδι του Αρη καθώς έχει τα χαρακτηριστικά και την τεχνική.

Οι αριθμοί τους στο φετινό Πρωτάθλημα έρχονται ως ο αδιάψευστος μάρτυρας των παραπάνω. Ο Ματίγια είναι ο παίκτης του Αρη με τις περισσότερες πάσες (221) και τα περισσότερα εύστοχα γεμίσματα (39).

Ο Σάσα από την άλλη είναι πρώτος σε κλεψίματα (77), έχει κερδίσει και έχει κάνει τα περισσότερα φάουλ (48-51), ενδεικτικό του διαφορετικού ρόλου που έχει στη μεσαία γραμμή από τον συμπαίκτη του δίνοντας περισσότερη ενέργεια και τρέχοντας περισσότερα χιλιόμετρα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.