Σάσα: «Ακόμη και αν χάσει ο Άρης, θα παλέψει»

Γιώργος Στράντζαλης03 Αυγούστου 2022

Ο Λούκας Σάσα φόρεσε τρία χρόνια και συνολικά σε 120 αγώνες τη φανέλα Αρη, οπότε είναι από τους πλέον καταλληλότερους να… σκιαγραφήσουν το προφίλ της ομάδας. 

Ο Βραζιλιάνος χαφ, που πλέον αγωνίζεται στη χώρα του με τη Φορταλέζα, παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο Ισραήλ ενόψει των αγώνων του Αρη με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και αναφέρθηκε στη δυναμική των Κιτρινόμαυρων. Ως γνωστό, ο Σάσα έχει περάσει και από το Ισραήλ με την Χάποελ.

«Επέστρεψα στη Βραζιλία μετά από 10 χρόνια. Είναι καλό που είμαι πάλι σπίτι. Δεν μπορείς να ξέρεις αν θα μείνω, κάνουμε σχέδια, αλλά ο Θεός αποφασίζει. Αυτή τη στιγμή έχω συμβόλαιο δύο ετών στη Φορταλέζα και μετά θα δούμε. Ένα τηλέφωνο αλλάζει τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Θα δούμε», είπε αρχικά μιλώντας για την επιλογή του να επιστρέψει στη Βραζιλία. Ξεκαθάρισε πως δεν έχει κλείσει ποτέ την πόρτα του Ισραήλ και θα επέστρεφε εάν του δινόταν η δυνατότητα στην Χάποελ, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Αρη. 

«Μου είναι δύσκολο να αξιολογήσω το πώς είναι τώρα η ομάδα, γιατί από τότε που έφυγα, πριν από δύο μήνες, έχει αλλάξει σημαντικά. Ο πρόεδρος έχει αλλάξει όλους τους παίκτες. Μπορώ να πω ότι αυτή είναι μια ομάδα που παλεύει για κάθε μπάλα, αυτό είναι το δικό τους στυλ παιχνιδιού. Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίζεις στην Ελλάδα, στο γήπεδο του Αρη. Είμαι σίγουρος ότι η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα περάσει δύσκολα. Στον προπονητή, Χέρμαν Μπούργος, αρέσει να τρέχουν πολύ οι παίκτες, να παλεύουν. Του αρέσει πολύ αυτό που κάνει και προσπαθεί να εμφυσήσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα». 

Για το αν ξεχωρίζει κάποιους παίκτες του ρόστερ, απάντησε πως… «Ο Ιτούρμπε και ο Μαντσίνι είναι πολύ καλοί παίκτες, αλλά η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν πρέπει να προσέξει μόνο κάποιους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, αλλά μάλλον το στυλ παιχνιδιού του Αρη. Θα παλέψουν. Ακόμα κι αν ο Αρης χάσει, δεν θα πουλήσει φτηνά την ήττα. Αυτή είναι μια πολύ δυνατή ομάδα που έχει στόχο να πάει μακριά στην Ευρώπη. Θα είναι ένα καλό παιχνίδι».

Ο Λούκας Σάσα μίλησε και για τον πρώην συμπαίκτη του στον Αρη, τον Ντάνιελ Σούντγκρεν, που πλέον αγωνίζεται στο Ισραήλ με την Μακάμπι Χάιφα: «Είναι καταπληκτικός παίκτης. Όταν παίζαμε μαζί, πήγαινα πάντα στην πτέρυγα του γιατί είναι πολύ έξυπνος παίκτης. Είναι πολύ καλός αμυντικά και στην επίθεση είναι έξυπνος με μπάλα. Αυτή είναι μια εξαιρετική μεταγραφή για τη Μακάμπι Χάιφα. Θα τους βοηθήσει πολύ. Είναι καλό παιδί στα αποδυτήρια, πολύ ήσυχο και δεν δημιουργεί προβλήματα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.