Σάρωσαν οι «μικροί» Έλληνες πυγμάχοι στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιταλίας

Metrosport Team06 Οκτωβρίου 2022

Χρυσή σελίδα στην ιστορία της Ελληνικής Πυγμαχίας έγραψαν οι μικροί πυγμάχοι κερδίζοντας σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων και Κορασίδων έξι Μετάλλια και 4 πέμπτες θέσεις.

Τρία Χρυσά Μετάλλια, ένα Ασημένιο και δύο Χάλκινα, χάρισαν στην Ελλάδα οι Πρωταθλητές - τριές μας, που αγωνίστηκαν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων στο Montesilvano, στην Ιταλία (25/9 - 5/10).

Την κορδέλα στη «κούρσα» των Χρυσών Μεταλλίων έκοψε η Άννα Μαρία Τριφύλλη νικώντας την Duman Rabia Eylul. Ο Βασίλης Τόπαλος και ο Εμμανουήλ Φωτιάδης έκαναν τον Εθνικό μας Ύμνος να ηχήσει ξανά στην Ιταλία.

Η πρωταθλήτρια Κουζιλού Παναγιώτα έκανε επίσης εξαιρετική εμφάνιση, αφού το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση με την Τσέχα Jilkova Viktorie μπορεί να ήταν το Ασημένιο Μετάλλιο αλλά σίγουρα της άξιζε και το χρυσό.

Η Γεωργοπούλου Μαρία και η Ντασιονάκη Μαριεύα χάρισαν στην χώρα μας 2 Χάλκινα Μετάλλια. Από την άλλη, ο Μπορδιτσόπουλος Θωμάς, ο Σαρηγιαννίδης Κωνσταντίνος, η Γιαννακοπούλου Λαμπρινή και η Κάντζαρη Ιωάννα κατέλαβαν την 5η θέση ανεβάζοντας την χώρα μας ακόμη πιο ψηλά στην τελική κατάταξη.

Τα συγχαρητήρια για τις σπουδαίες διακρίσεις των αθλητών της Εθνικής μας Ομάδας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, κ. Χάρης Μαριόλης, δηλώνοντας ιδιαίτερα συγκινημένος:

«Κάθε μετάλλιο που κερδίσατε «γράφτηκε» στην καρδιά μας. Σας ευχαριστούμε που γίνατε η αιτία να ακούσουμε τον Εθνικό μας Ύμνο όχι μία αλλά τρεις φορές και να νιώσουμε πιο περήφανοι και αισιόδοξοι από ποτέ για το μέλλον της Ελληνικής πυγμαχίας. Είμαι ευτυχισμένος και ιδιαίτερα συγκινημένος για την ποιότητά σας ως αθλητές, για το ήθος σας, τον δυναμισμό, την ομαδικότητα, το πείσμα και το πάθος που δείξατε στους αγώνες εκπροσωπώντας τα Εθνικά μας χρώματα».

Αναλυτικά η Ελληνική αποστολή:

Παίδων

Σαρηγιαννίδης Κωνσταντίνος 52 κιλά
Μποδιτσόπουλος Θωμάς 54 κιλά
Πλέας Γεώργιος 57 κιλά
Τόπαλος Βασίλης 60 κιλά
Φωτιάδης Εμμανουήλ 63 κιλά
Καλλέας Παρασκευάς 66 κιλά
Τσεβρενίδης Ελευθέριος 75 κιλά

Κορασίδων

Τριφύλλη Άννα Μαρία 46 κιλά
Γεωργοπούλου Μαρία 48 κιλά
Γιαννακοπούλου Λαμπρινή 50 κιλά
Κάντζαρη Ιωάννα 52 κιλά
Κούζιλου Παναγιώτα 57 κιλά
Ντασιονάκη Μαρια Ευανθία 63 κιλά

Οι Ομοσπονδιακοί μας Προπονητές που συνόδευσαν την αποστολή στο Montesilvano:

Αρτούρ Μικαελιαν
Πλέας Νικόλαος
Παπουτσάκης Ευάγγελος 2

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.