Σάρλοτ: Νεοφώτιστη η νέα ομάδα του Σφιντέρσκι, ρεκόρ μεταγραφής του Πολωνού!

Πέτρος Χαριζακλής21 Ιανουαρίου 2022

Μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, έγινε γνωστό πως υπήρχαν διαπραγματεύσεις για πώληση ενός ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου του Βορρά. Το Metrosport.gr έγραψε πως η ομάδα ήταν η Σάρλοτ και πως ο παίκτης ήταν ο Σφιντέρσκι.

Τις επόμενες ώρες έγινε οριστικό πως ο Πολωνός στράικερ αποχωρεί μετά από τρία χρόνια από την Τούμπα και 35 γκολ και 14 ασίστ σε 134 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ξεπερνώντας τα ίδια νούμερα που είχε στη Γιαγκελόνια από την οποία έφτασε στη Θεσσαλονίκη τον Γενάρη του 2019. Αποχωρεί με προορισμό το Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ. Πολλοί δεν γνώριζαν την ομάδα και είναι λογικό.

Ο νέος σταθμός στην καριέρα του Σφιντέρσκι είναι μια ομάδα με ιστορία δύο ετών και φέτος για πρώτη φορά θα συμμετάσχει στο MLS και συγκεκριμένα στην Ανατολική Περιφέρεια. Το γήπεδο ονομάζεται «Bank of America Stadium» με χωρητικότητα 75.000 θεατών. Μέχρι πρότινος ήταν έδρα μόνο των «Carolina Panthers» που αγωνίζονται στο NFL.

Η μεταγραφή του Σφιντέρσκι θα κοστίσει 5,5 εκατ.ευρώ και σύμφωνα με το transfermarkt θα γίνει η ακριβότερη στη μικρή ιστορία της Σάρλοτ. Μέχρι τώρα πιο ακριβή μεταγραφή ήταν η απόκτηση του αμυντικού χαφ από το Εκουαδόρ, Τζόρντι Αλτσίβαρ, με 2,73 εκατ.ευρώ που αποκτήθηκε στις αρχές Γενάρη.

Σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο ο ιδιοκτήτης της Σάρλοτ είχε ξοδέψει 5,77 εκατ.ευρώ σε μεταγραφές για να ενισχύσει το ρόστερ της ομάδας του, σχεδόν όσα δίνει στον ΠΑΟΚ για τον Σφιντέρσκι.

Ο ιδιοκτήτης είναι ο Ντέιβιντ Τέπερ. Ο 64χρονος επιχειρηματίας είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ και ο πιο πλούσιος ιδιοκτήτης στο NFL και στο MLS. Εκτός από την ποδοσφαιρική ομάδα της Σάρλοτ, έχει στην κατοχή από το 2018 και τους Carolina Panthers που αγωνίζονται στο NFL. Η περιουσία του υπολογίζεται περί τα 12 δις δολάρια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.