Σαρικόπουλος: «Δικαιωμένος που πήγα στο Κατάρ»

Metrosport Team27 Μαΐου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Ζήσης Σαρικόπουλος.

Ο Έλληνας μπασκετμπολίστας μίλησε για την εμπειρία του στο Κατάρ με την Αλ Σαντ με την οποία κατέκτησε το νταμπλ υπό τις οδηγίες του Βασίλη Μπρατσιάκου. 

Μεταξύ άλλων, ο Ζήσης Σαρικόπουλος δήλωσε:

Για την εμπειρία του στο Κατάρ με την Αλ Σαντ: «Για τους λόγους που διάλεξα να παίξω εκεί, είμαι πολύ ικανοποιημένος, ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Είχαμε άψογη συνεργασία με τον κόουτς Μπρατσιάκο, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Εμένα με ένοιαζε να βρω αγωνιστικό ρυθμό μετά το χειρουργείο και το λοκντάουν. Ο κόουτς Μπρατσιάκος μου έδινε αυτό που ήθελα, ήταν καθαρά αγωνιστικό το κριτήριο. Δε με κάλυπτε κάτι άλλο και νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου. Ήταν πολύ καλές οι συνθήκες, το πρωτάθλημα και το κύπελλο είναι ανταγωνιστικά γιατί οι ομάδες δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Ήμουν υγιής, δεν είχα να ασχοληθώ με πολλά γύρω-γύρω και ήμουν αναπόσπαστος στο μπάσκετ. Μπορείς να δουλέψεις με ησυχία χωρίς να σε απασχολούν εξωμπασκετικά θέματα. Δεν πρόκειται να χάσεις τα χρήματά σου. Έχουν μια άλλη κουλτούρα ως προς τη νοοτροπία των ανθρώπων. Πιο πολύ η έννοια ήταν στο μπάσκετ, να βρούμε χημεία ως ομάδα, εγώ προσπάθησα και να τους καθοδηγήσω ως πιο μεγάλος σε ηλικία. Η ζωή στην Ντόχα είναι πολύ ποιοτική, είναι μια πολύ ασφαλής και αναπτυσσομένη πόλη, τα έχει όλα».

Ένα περίεργο περιστατικό που θυμάται: «Αυτό που δεν είχα συνηθίσει και μου έκανε εντύπωση είναι πως είναι πολύ αυστηρά τα πράγματα με τη θρησκεία. Για το μπάσκετ, οι αλλαγές ξένων είναι απεριόριστες. Κάθε ομάδα έχει δυο ξένους οπότε υπάρχουν πολλές απαιτήσεις από αυτούς. Θυμάμαι έφεραν έναν παίκτη από τις ΗΠΑ για να αντικαταστήσει κάποιον, αυτός έκανε ένα σούπερ ματς και αυτόν που ήρθε, με το ίδιο εισιτήριο τον έστειλαν πίσω».

Για το μέλλον του: «Δεν ξέρω ακόμα. Απολαμβάνω τις διακοπές με την οικογένειά μου. Με απασχολεί να δουλέψω ατομικά και του χρόνου θα τα ζυγίσω και θα πάρω την καλύτερη απόφαση για μένα και την οικογένειά μου».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.