Σαρηγιάννης: Εισήγηση για καθολικό lockdown μετά την Πρωτοχρονιά

Metrosport Team22 Δεκεμβρίου 2021

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης έκανε μια εισήγηση για νέο lockdown, το οποίο θα ξεκινήσει από μετά την Πρωτοχρονιά και θα διαρκέσει για έναν μήνα, αλλά σε περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν πάλι θα επεκταθεί μέχρι το Μάρτιο. 

«Εάν υπάρξει καθολικό lockdown από τις 3 Ιανουαρίου θα διαρκέσει έναν μήνα, εάν φτάσουμε στις 16 του μηνός, όταν υπολογίζουμε ότι τα κρούσματα θα είναι και πάλι 6.000 ημερησίως, τότε θα πάει μέχρι τον Μάρτιο», τόνισε ο Δ.Σαρηγιάννης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Μέχρι την Πρωτοχρονιά η μετάλλαξη Όμικρον θα αντιπροσωπεύει άνω του 50% των κρουσμάτων στη χώρα μας. το πρόβλημα θα είναι σε πρώτη φάση μεγάλο στη Λάρισα, στα Χανιά, στη Σητεία και στην Αθήνα, κάτι που θα επιταχύνει την εξάπλωση της Όμικρον».

Τέλος για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, σε πολλά ιδιωτικά σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει και πάλι τις δοκιμές για τηλεκπαίδευση. θα ήταν εγκληματικό λάθος να γίνουν δια ζώσης οι εξετάσεις του α΄ εξαμήνου στα ελληνικά πανεπιστήμια».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.