Σαρηγιάννης: «Αν ήταν στο χέρι μου θα έκανα lockdown μίας εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη»

Metrosport Team25 Φεβρουαρίου 2021

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εξήγησε μέσω του Metropolis 95.5 γιατί χρειάζεται να παρθούν στη Θεσσαλονίκη προληπτικά μέτρα.

«Όσο καλύτερος είναι ο καιρός, τόσο καλύτερα. Η Αρκαδία ήταν λογικό να μπει σε lockdown, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την Θεσσαλονίκη. Τα μοντέλα δείχνουν ότι η αυξητική τάση στη Θεσσαλονίκη θα είναι πιο ήπια. Είμαστε σε μία φάση αύξησης, αλλά η πραγματική έγνοια μου είναι τα μεταλλαγμένα στελέχη. Λείπουν κάποια δεδομένα για την χρονοσειρά που λαμβάνονται τα δείγματα για να προβλέπουμε αναλυτικά την εξέλιξη και για τα μεταλλαγμένα στελέχη. Αυτή την στιγμή είμαστε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας» είπε αρχικά και πρόσθεσε: 

«Αν ήταν στο χέρι μου θα έκανα lockdown μίας εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη για λόγους πρόληψης, για να αποφύγουμε μία έξαρση μεταλλαγμένων. Καλό θα ήταν να έχουμε καταπνίξει από πριν όλο αυτό. Στη Θεσσαλονίκη, έχω ξαναπεί, ότι χρειάζεται τηλεργασία και απολύμανση στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και έχουμε... τελειώσει. Την λογική κλείνω-ανοίγω, εγώ την πρότεινα, αλλά το είπα κάθε φορά να ετοιμαζόμαστε να ανοίγουμε καλύτερα. 

Έχουμε ένα μήνα μπροστά μας που ο μεταλλαγμένος ιός μπορεί να αυξηθεί σημαντικά και να έχουμε ένα ακόμη κύμα σε δύο μήνες. Πρέπει, λοιπόν, όλο αυτό να το καταπνίξουμε από τώρα. Τον χειμώνα θα έχουν λυθεί τα θέματα των εμβολιασμών. Δεν θα περάσουμε άλλον τέτοιον χειμώνα. Κρατάω, βέβαια, μικρό καλάθι για το θέμα των μεταλλάξεων. Διάβασα σήμερα για μία μετάλλαξη στην Αμερική που αυξάνει το φορτίο στον άνθρωπο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.