Σαργκάνης: «Απαγορεύουν το ποδόσφαιρο στους παίκτες»

Metrosport Team09 Οκτωβρίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Νίκος Σαργκάνης.

Ο εμβληματικός βετεράνος τερματοφύλακας μίλησε για την Εθνική ομάδα και την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο στις μικρές ηλικίες. 

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Σαργκάνης δηλωσε:

Για το αν παράγει ταλέντα το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Όταν παίζαμε στα τελικά με τη Νέων ήρθαν οι Ολλανδοί και παίξαμε στην Καστοριά τα προκριματικά. Χάσανε 2-1 και μας δίνανε συγχαρητήρια. «Μέχρι τη Νέων δεν μας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα», μας είπαν. Κάπως πρέπει να βρούμε ένα μοντέλο για να βγάζουμε παιδιά από τις ακαδημίες. Παλιά παίζανε από την Α Αθηνών στην Εθνική. Υπάρχει σήμερα αυτό; Υπάρχουν σήμερα πράγματα στο ποδόσφαιρο που πρέπει να είναι επιστήμονας κάποιος που είναι δίπλα στα παιδιά».

Για το ότι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν έχουν ντρίμπλα: «Στην Ελλαδα υπάρχουν μόνο ο Φορτούνης και ο Φετφατζίδης. Όσον αφορά τις υποδομές, αυτό που κάνουμε σήμερα είναι το πώς κερδίζει η ομάδα. Βγάζουν την πρωτοβουλία από τους παίκτες, απαγορεύουν το ποδόσφαιρο. Είναι ένα παιχνίδι το ποδόσφαιρο, πώς θα μπορέσω να σε ξεπεράσω, να κάνω υπεραριθμία για να έχω πιθανότητες να σκοράρω. Όλοι τα ίδια κάνουν. Για αυτό έχουμε πολλούς ίδιους παίκτες. Είναι καλοί αλλά δεν υπάρχει ο ένας. Έχουμε και πολλούς κάλους τερματοφύλακες αλλά δεν υπάρχει αυτός που ξεχωρίζει».

Για την Εθνική και το πλάνο του Φαν τ’ Σιπ: «Να συνεργαστεί με την ομοσπονδία ναι, αλλά το τεχνικό κομμάτι δεν έχει σχέση με την ΕΠΟ. Αυτό είναι δικό του θέμα. Δε θα κρίνω το χθεσινό παιχνίδι, τα φιλικά γίνονται για δοκιμές. Δεν ήταν κακή η λειτουργία της Εθνικής αλλά όταν χρειάστηκε να βγει μπροστά ξεγυμνώθηκε. Είμαστε καλοί στη μεσοαμυντική λειτουργία, μπροστά όχι. Ποτέ δεν είχαμε. Είδα σημεία βελτίωσης σε πολλά πράγματα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.