Σαραϊδάρης: «Απορώ γιατί δεν ακυρώθηκε το γκολ του Ολυμπιακού μέσω VAR»

Metrosport Team02 Μαρτίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην διαιτητής, Δημήτρης Σαραϊδάρης, και μίλησε για το γκολ του Ολυμπιακού στον Βόλο, τη σύγκριση που γίνεται με το ακυρωθέν γκολ του Βαρέλα κόντρα στην ΑΕΚ, σχολίασε την φάση του Ματέο Γκαρσία κόντρα στην ΑΕΛ αλλά και τις αλλαγές στην διαιτησία.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για το γκολ-οφσάιντ που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό στον Βόλο: «Ο κανονισμός αναφέρει πως ένας ποδοσφαιριστής πως βρίσκεται σε θέση οφσάιντ δεν αποτελεί από μόνο του παράβαση, θα πρέπει να υπάρχουν και άλλες προϋποθέσεις όπως να παίξει την μπάλα ή να την αγγίξει ή να επηρεάσει το παιχνίδι του αντιπάλου, επηρεάζοντας το οπτικό πεδίο του αντιπάλου τερματοφύλακα και την κίνησή του.

Ο κόσμος θα πρέπει να κρίνει αν είναι οφσάιντ ή όχι. Δεν μπορούμε να συγχέουμε τις περιπτώσεις του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Μπάρκας είχε οπτικό πεδίο, έκανε επέμβαση αλλά δεν έφτασε την μπάλα και έμεινε κάτω χωρίς να διαμαρτυρηθεί.

Δεν ξέρω γιατί χρησιμοποιήθηκαν ξένοι διαιτητές στο ματς του Ολυμπιακού με τον Βόλο. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί δεν ακυρώθηκε το γκολ του Ολυμπιακού μέσω VAR. Εχω ακυρώσει παρόμοιο γκολ του ΠΑΟΚ στην Τούμπα κόντρα στον Εργοτέλη στο Κύπελλο».

Για τη φάση του Ματέο Γκαρσία που ακυρώθηκε το γκολ: «Ο ποδοσφαιριστής του Αρη βρίσκεται δεξιότερα της ευθείας μεταξύ μπάλας και γραμμής τέρματος, δεν εμποδίζει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα, σε αυτή τη φάση εγώ πιστεύω πως ήταν 50-50».

Για τις αλλαγές στην διαιτησία: «Δεν έχει αφήσει το έργο που έπρεπε να αφήσει ο Κλάτενμπεργκ, δεν είδα κάποια εξέλιξη της διαιτησίας και δεν έχω δει καμιά μορφή προστασίας προς τους διαιτητές.

Είμαι υπέρμαχος να δείχνονται οι φάσεις της αγωνιστικής, αλλά αυτό θα πρέπει να συμβαίνει με όλες τις φάσεις και όχι να γίνονται κατά το δοκούν και υπέρ ή κατά κάποιας ομάδας. Στο βίντεο που κάνει θα πρέπει να λέει τον κανονισμό και να αφήνει τον κόσμο να βγάλει τη γνώμη του».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.