Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης στην Αθήνα…

Αρις Νικολάκης21 Ιανουαρίου 2021

Άστρο λαμπρό τον οδηγεί!

Η λάμψη του wonder boy (κι ουχί μόνον. βέβαια) έβαλε τον ΠΑΟΚ σε τροχιά πρόκρισης. Το χάρισμα του Τζόλη (κι η δουλειά του κι η δουλειά του) εξελίσσεται σε …ίαμα για την δυστοκία της ομάδας του. Τούτο δε, μετά το Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο.

Δίχως πάντως – αυτή είναι η αλήθεια – η ορθογραφία του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, να διορθώνει την ανορθογραφία του στο Αλκαζάρ. Άλλο η μία διοργάνωση κι άλλο η άλλη. Δίχως τούτο να μειώνει τη λάμψη του wonder boy…

Κι όπως έλεγε εκείνη η τηλεοπτική διαφήμιση (τη θυμούνται σίγουρα, οι παλαιότεροι) κι εμείς την παραφράζουμε… Τζόλης στην Ευρώπη, Τζόλης Πρωτάθλημα, Τζόλης τώρα και στο Κύπελλο!

Το wonder boy ήταν το κερασάκι στην τούρτα του ΠΑΟΚ. Γενικά ο ΠΑΟΚ ήταν μία γλυκιά… αλχημεία του Πάμπλο Γκαρσία. Έκανε μάθημα στο Κύπελλο, το πάθημα με τη Λάρισα στο Πρωτάθλημα. Ο «δικέφαλος» άρπαξε από τα αποδυτήρια – που λέει ο λόγος – το «αλογάκι». Άσκησε ασφυκτική πίεση. Το στρίμωξε στα σκοινιά. Και μέχρι το 45ο λεπτό μέτρησε δυο «νοκ ντάουν».

Το 1-0 ήταν ένα έργο τέχνης με την υπογραφή της φουλ επίθεσης του ΠΑΟΚ. Ζίβκοβιτς, Κρμέντσικ, Τζόλης και γκολ. Καιρό είχαν οι φίλοι του «δικέφαλου» να χορτάσουν… σπίθες τις οποίες πετούσε η γραμμή κρούσης της ομάδας τους.

Εντάξει. Δε λέμε πως έπαιζαν κόντρα στην καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος. Λέμε απλά, πως παίζοντας ενενήντα λεπτά κόντρα στην ίδια για το Πρωτάθλημα σκόραραν – με πέναλτι, μάλιστα – στα… χασομέρια.

Το 2-0 ήταν εντυπωσιακό δείγμα (δεν αναφερόμαστε σε απόδειξη ακόμη έχει δρόμο πολύ…) της δουλειάς με την οποία επιχειρείται η δημιουργία μιας νέας ομάδας του ΠΑΟΚ. Μία χαμένη μπάλα ανάκτησαν διεκδικώντας την μανιασμένα κάπου στο κέντρο οι γηπεδούχοι. Μία ασίστ long play του Αουγκούστο (καλώς τον κι ας άργησε…). Και το γκολ από τον Τζόλη.

Με μπαλιά από πόδι διαβήτη (το έχει ο Αουγκούστο αλλά… το κρύβει!), ο Ζίβκοβιτς έκανε σέντρα – λουκούμι σε καλά δουλεμένη φάση (ένα ακόμη δείγμα της δουλειάς που σας λέγαμε). Κι ο Κρμέντσικ το 3-0!

Δε θα μπορούσε, να λείψει από το πίνακα των σκόρερ ο Ίνγκασον. Μπορούσε; Ο αμυντικός με την υψηλότατη αίσθηση του γκολ, μετά την κεφαλιά – ασίστ του Ουάρντα, βρέθηκε σε θέση βολής. Δεν αποτυγχάνει από εκεί. Έτσι πέτυχε το 4-0…

Για να ακολουθήσει το hat – trick του Τζόλη. Το πρώτο του από τα πρώτα του βήματα κιόλας! Με στεγανά στο κεφάλι του… θα πιστωθεί πολλά!

Σημασία όμως, δεν έχει τόση σημασία το ευρειών διαστάσεων σκορ, όση έχει το μάθημα του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο μετά το πάθημα στο Πρωτάθλημα. Προπονητές και παίκτες του με σοβαρότητα κι ωριμότητα διαχειρίσθηκαν έναν αγώνα στον οποίο πριν από τη σέντρα φαινόταν η παγίδα με τη …ζημιάρα Λάρισα. Μετά; Ο ΠΑΟΚ πήρε παραμάζωμα και την παγίδα και τη Λάρισα. Ήταν εμφανώς ψηλά ο δείκτης δυσκολίας πριν το ξεκίνημα. Με το ξεκίνημα; Θάφτηκε!

Το(ν) χάρηκε ο κόσμος στο Κύπελλο. Συνάμα λυπήθηκε επειδή με την ίδια ομάδα ο ΠΑΟΚ έχασε… Της δώρισε – για να τα λέμε τα πάντα, όλα - δυο βαθμούς στο Πρωτάθλημα.

Κι επιμένουμε φυσικά… Τζόλης στην Ευρώπη, Τζόλης στο Πρωτάθλημα. Τζόλης τώρα και στο Κύπελλο!

ΥΓ : Εντυπωσιακή παραγωγή της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Όχι τεχνικά αλλά συναισθηματικά εξαιρετικό το βίντεο για την αύξηση του μκ της με ξεφύλλισμα αναμνήσεων. Έπαλε ευαίσθητες χορδές. Ξύπνησε συνειδήσεις. Προκάλεσε συγκινήσεις. Ανέδειξε – το κυριότερο – υποχρεώσεις…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.