Σαράφης: «Αυτό είναι για μένα ο ΠΑΟΚ, λεφτά για δύο πολυκατοικίες μου έδινε η ΑΕΚ»

Metrosport Team20 Απριλίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Σταύρος Σαράφης.

Ο «Καίσαρας» του ΠΑΟΚ μίλησε για τα 95 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.

Μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Σαράφης:

Πώς αισθάνεται για τον ΠΑΟΚ: «Από τα 95 χρόνια του συλλόγου, τα 45 είμαι στον ΠΑΟΚ, ως παίκτης, προπονητής, μάνατζερ και στις ακαδημίες μέχρι σήμερα. Προσπαθώ όλα τα παιδιά να τα βοηθάω, να συμπεριφέρονται με σεβασμό για να καταλαβαίνουν σε πιο σύλλογο είναι και να αποδίδουν καλύτερα».

Τι σημαίνει ΠΑΟΚ γι αυτόν: «Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό που ζω και αισθάνομαι και υπηρετώ τόσα χρόνια τον ΠΑΟΚ. Σε αποτελέσματα χαρές και λύπες»

Για την πρώτη του μέρα στον ΠΑΟΚ: «Ήταν μετά από αναβολή της μεταγραφής, μια μέρα επί χούντας επί Ασλανίδη και Παντελάκη πρόεδρο. Ήταν μέρα αργίας και πήρε μια μέρα παράταση και ολοκληρώθηκε την επόμενη. Είχε χαλάσει πριν δυο μέρες η μεταγραφή και ήμουν στενοχωρημένος. Όταν μου είπαν ότι θα γίνει ήταν σαν να έπεσε ο ουρανός».

Με πόσα ζευγάρια παπούτσια ήρθε στον ΠΑΟΚ: «Με ένα ζευγάρι. Ο συγχωρεμένος ο Γιάγκος μας τα μπάλωνε».

Είναι καλομαθημένοι οι σημερινοί ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ: «Είναι πολύ τυχεροί που ζουν σε αυτές τις καταστάσεις. Εμείς ούτε στο όνειρο μας τέτοιες. Επειδή απολαμβάνουν τα πάντα, φτάνουν το παραμικρό να τους ενοχλεί. Οι συνθήκες του έκαναν έτσι. Δεν έχουν το συναίσθημα που είχαμε όταν έρχονται για 2 χρόνια. Μπορούν να φιλάνε τη φανέλα και μετά να φιλάνε άλλη. Το δέσιμο με τη φανέλα σε έκανε να προσφέρει περισσότερο. Μου έδινε ο Μπάρλος της ΑΕΚ 5 εκατομμύρια δραχμές και έμεινα στον ΠΑΟΚ με 1,3 εκατομμύρια. Δυο πολυκατοικίες στην Τσιμισκή έπαιρνα με αυτά που μου έδινε. Δεν αδικήθηκα και στην πορεία λέω ότι σωστά έπραξα».

Τι θα ήθελε για τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ: «Το πρώτο που θέλω να δω είναι το γήπεδο . Όπως στην Ευρώπη. Να σέβεσαι τον χώρο που πατάς. Να δω μια ομάδα που να χάνει πολύ δύσκολα να παρουσιάζει καλό θέμα και ο κόσμος να είναι ακόμα πιο κοντά».

Θα ήθελε να δει περισσότερους Έλληνες στον ΠΑΟΚ: «Μακάρι να μπορούσε να γίνει. Οι καταστάσεις στις μεγάλες ομάδες είναι έτσι. Μόνο σε καταστάσεις ανάγκης μπορεί να μπουν στην ομάδα 2-3 παιδιά από τις ακαδημίες. Αν δε κατέβαινε το μπάτζετ δε θα έμπαιναν στην ομάδα ο Τζόλης, ο Μιχαηλίδης , ο Τσιγγάρας. Ήταν τυχεροί σε αυτή την περίπτωση. Γιατί να δίνουμε λεφτά στους ξένους και να μην φτιάχνουμε τους δικούς μας ποδοσφαιριστές».

Αν δείχνει να βρίσκει χημεία ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού: «Ο ΠΑΟΚ φέτος είναι μια ομάδα για το καλύτερο και το χειρότερο. Δεν φταίνε οι προπονητές με τις αλλαγές. Όταν όλος ο κορμός έχει αλλάξει από τον φορ, τα Μπακ, τον μπαλαντέρ και τους στόπερ. Πλην του Ίνγκασον όλοι οι άλλοι μπαίνουν και βγαίνουν. Είναι δύσκολο να αποκτήσεις χημεία όταν έχεις παίκτες από πολλά κράτη. Προχθές την Κυριακή ήταν στο καλύτερο ο ΠΑΟΚ. Και αύριο να γίνει ένα παιχνίδι αντάξιο των δυο ομάδων και να έχει μια εμφάνιση σαν την προχθεσινή».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.