Σαουλίδης: «Οι 170.000 άνθρωποι που ήρθαν να ψηφίσουν αποδεικνύουν την δυναμική του ΠΑΣΟΚ»

Metrosport Team09 Μαΐου 2022

Ο Αντώνης Σαουλίδης μίλησε στο Metropolis 95.5 για την επαναφορά του πράσινου ήλιου και την νέα εποχή στο ΠΑΣΟΚ.

«Επανέρχεται το ΠΑΣΟΚ και ο πράσινος ήλιος για λογότυπο. Λέτε να τον μεθύσουμε ξανά; Ο κόσμος έχει πάρα πολύ καλές ιστορικές μνήμες από το ΠΑΣΟΚ και γι' αυτό τον λόγο και μετά την δοκιμή που έκανε τα τελευταία χρόνια, θεωρεί ότι με τις αλλαγές που έγιναν και την εκλογή του νέου προέδρου, του Νίκου Ανδρουλάκη, μπορεί να έχει προσδοκίες» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Οι πρόσφατες μνήμες από το ΠΑΣΟΚ ήταν άσχημες. Τα πρώτα χρόνια της κρίσης ήταν πολύ άσχημη η εικόνα, αλλά όσο απομακρυνόταν από εκεί τόσο ωρίμαζε η σκέψη ότι δεν υπήρχε εναλλακτική και με την αποχώρηση του παλιού στελεχιακού δυναμικού η κοινωνία θέλει να έρθει ξανά σε επαφή μαζί μας και να μπορεί να εμπιστευτεί αυτόν τον πολιτικό χώρο. 

Πράγματι, η αλλαγή ονομάτων την τελευταία δεκαετία κυρίως θεωρώ ότι είχε ως κυρίαρχο στόχο την απομάκρυνση από τις ευθύνες, τις πέταξαν στον... πράσινο τον ήλιο και όχι στα πρόσωπα. Η διαδικασία ήταν επίπονη τα τελευταία χρόνια αλλά είμαστε στον σωστό δρόμο. Πλέον δεν υπάρχουν τα πρόσωπα που είχαν συνδεθεί με εκείνες τις εποχές. Οτι ήρθαν να ψηφίσουν 170.000 άνθρωποι δεν είναι ασήμαντο και αποδεικνύει την δυναμική που έχει ο χώρος, αλλά και την προσδοκία που έχει ο Έλληνας. Η μεγαλύτερη πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει ψηφίσει μία φορά ΠΑΣΟΚ.

Αυτό που ζούμε σήμερα χτίζεται από το 1974, τα 50 χρόνια δεν είναι ένας τεράστιος πολιτικός κύκλος. Τα πρώτα ήταν πιο έντονα, υπήρχε διχασμός που προσπάθησαν οι Έλληνες να τον ξεπεράσουν και κατάφεραν να βρεθούν στον ίδιο χώρο αριστεροί και δεξιοί και να συμφιλιωθούν. Αυτό δεν συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Παλαιότερα, αν θυμάστε, δεν μπορούσαν στο καφενείο να βρεθεί ένας δεξιός και ένας αριστερός.»

Για τα χρέη του κόμματος: «Είναι ηθικό ζήτημα, ζήτημα τιμής και είχε ξεκινήσει πριν την αλλαγή του λογότυπου τις συζητήσεις με τις τράπεζες. Εμείς θέλουμε να έχουμε διαφορετική νοοτροπία και πρέπει να διαχειριστούμε τα χρέη που δημιουργήθηκαν.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.