Σάντος: «Σαν αδελφός μου ο Κονσεϊσάο, είχα τη χαρά να τον προπονώ στον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team02 Μαΐου 2020

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο ο Φερνάντο Σάντος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας παραχώρησε συνέντευξη στην «A Bola» και μεταξύ άλλων θυμήθηκε την κοινή τους πορεία στον ΠΑΟΚ.

Επίσης αναφέρθηκε στο πώς τον έπεισε να σταματήσει την καριέρα του και να αναλάβει νέο ρόλο στο ποδόσφαιρο.

«Σαν παίκτης ήταν καλός και το ίδιο είναι και σαν προπονητής... Έχει μια τεράστια καρδιά αλλά τότε επίσης είχε και μια κακή συνήθεια. Πάντα θέλει να είναι ο καλύτερος, να ανταγωνίζεται με όλους και να κερδίζει. Συχνά, αυτό κατέληγε στο να παίρνει κακές αποφάσεις και οδηγούσε σε κάποιες συμπεριφορές τις οποίες ο ίδιος, το επόμενο πρωί, τις καταλάβαινε και ζητούσε συγγνώμη.

Ο Σέρτζιο είναι σαν αδελφός για μένα και η ζωή του χαρακτηρίστηκε από έναν συνεχή αγώνα για να είναι αυτό που είναι σήμερα. Έχουμε παρόμοιο χαρακτήρα, το πρωί δεν μπορείτε να μας μιλήσετε. Όταν κάναμε προπόνηση το πρωί, ήμασταν και οι δύο σε κακή διάθεση... Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις μια τόσο δυνατή προσωπικότητα. Όταν τον είχα παίκτη στον ΠΑΟΚ, είχα τη χαρά να τον προπονώ για τρεισήμισι χρόνια και διατηρεί την ίδια ανταγωνιστική στάση ακόμη και τώρα.

Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να έχω έναν αθλητή αυτής της ποιότητας και να τον βάζω στο 85ο λεπτό. Είχα μια σοβαρή συνομιλία μαζί του, πρόσωπο με πρόσωπο, και συμφωνήσαμε και οι δύο ότι ήρθε η ώρα να αναλάβει άλλα καθήκοντα» είπε μεταξύ άλλων ο Σάντος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.