Σανς έτοιμοι για όλα και Λέικερς σε κρίση

Metrosport Team03 Μαΐου 2021

Το ντέρμπι στην Ανατολή μεταξύ των Μπακς και των Νετς με τη μονομαχία επικών διαστάσεων του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Κέβιν Ντουράντ ήταν ασφαλώς ότι καλύτερο είχε η βραδιά στο ΝΒΑ. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό.

Οι Σανς συνεχίζουν την τρομερή πορεία τους και έφτασαν στην κορυφή της Δύσης αλλά και συνολικά ολόκληρου του ΝΒΑ τους Τζαζ με ρεκόρ 46-18. Η ομάδα της Αριζόνα πέρασε δια πυρός και σιδήρου από την Οκλαχόμα, επικρατώντας με 123-120 των Θάντερ, έχοντας ως κορυφαίο τον Ντέβιν Μπούκερ που είχε 32 πόντους και έξι ασίστ. Για τους γηπεδούχους ο Ντάριους Μπέιζλι είχε 19 πόντους και εννιά ριμπάουντ.

Ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη των Σανς επί των Θάντερ μετά από κάτι περισσότερο από μία δεκαετία, αφού η τελευταία νίκη τους στην Οκλαχόμα ήταν στις 19 Δεκεμβρίου 2010 και έκτοτε μετρούσαν 16 ήττες.

Σε κρίση εξακολουθούν να βρίσκονται οι πρωταθλητές Λέικερς που ηττήθηκαν μέσα στο Λος Άντζελες από τους Ράπτορς, παρότι η ομάδα του Καναδά είχε μόλις 10 νίκες σε 32 εκτός έδρας παιχνίδια της μέχρι σήμερα.

Ο Πασκάλ Σιακάμ με 39 πόντους και 13 ριμπάουντ «υπέγραψε» το 121-114 των Ράπτορς ενώ για τους Λέικερς που μοιράζονται την 5η θέση της Δύσης με Μάβερικς και Μπλέιζερς, ο Αντρέ Ντράμοντ είχε 19 πόντους και 11 ριμπάουντ. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη και συνολικά η έβδομη ήττα στα τελευταία 10 παιχνίδια τους παρά την παρουσία πλέον στη σύνθεση τους τόσο του Λεμπρόν Τζέιμς (19π, 7ρ, 6ασ.) όσο και του Άντονι Ντέιβις (12π, 9ρ, 7ασ, 3κλ.). Πάντως ο Τζέιμς αποχώρησε στην εξέλιξη του αγώνα με ενοχλήσεις.

Στην παράταση κρίθηκε το παιχνίδι των Σπερς με τους Σίξερς με την ομάδα της Φιλαφέλφεια να παίρνει τη νίκη με 113-111 με φόλοου του Σίμονς στην εκπνοή. Ο Τζόελ Εμπίντ είχε 34 πόντους και 12 ριμπάουντ για τους νικητές.

Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι έγινε στη Βοστόνη. Οι Μπλέιζερς νίκησαν τους Σέλτικς με 129-119, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Σι Τζέι ΜακΚόλουμ με 33 πόντους, πέντε ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Για τους «Κέλτες» ο Τζέισον Τέιτουμ είχε 33 πόντους και πέντε ασίστ.

Ολοταχώς προς την τέταρτη θέση της Ανατολής βαδίζουν οι Νικς που νίκησαν τους Ρόκετς στο Χιούστον με 122-97, στην ένατη επιτυχία τους στα τελευταία 10 παιχνίδια τους! Ο Τζούλιους Ραντλ ήταν ο κορυφαίος τους σε ένα ακόμη ματς με 31 πόντους, επτά ριμπάουντ, έξι ασίστ ενώ για τους Ρόκετς ο Κέλι Όλινουκ είχε 17 πόντους, 10 ριμπάουντ και επτά ασίστ.

Οι Κινγκς έφυγαν με τη νίκη από το Ντάλας επικρατώντας με 111-99 των Μάβερικς με 23 πόντους και εννιά ριμπάουντ του Μάρβιν Μπάγκλεϊ. Για τους Μαβς ο Λούκα Ντόνσιτς είχε 30 πόντους, έξι ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ.

Ο Μπαμ Αντεμπάγιο ηγήθηκε των Χιτ στη νίκη επί των Χόρνετς με 121-111, έχοντας 20 πόντους, επτά ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.