25 χρόνια από το έπος του ΠΑΟΚ στο Χάιμπουρι επί της Άρσεναλ

Metrosport Team30 Σεπτεμβρίου 2022

Επέτειο έχει σήμερα η -κατά πολλούς- σπουδαιότερη πρόκριση στην ιστορία του ΠΑΟΚ, αυτή στο Χάιμπουρι κόντρα στη μετέπειτα νταμπλούχο Αγγλίας, Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ.

Δύο βδομάδες μετά το 1-0 της Τούμπας κόντρα στους Κανονιέρηδες με το γκολ του Φρατζέσκου, ο Δικέφαλος ταξίδεψε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1997 στο Λονδίνο, με στόχο να υπερασπιστεί το σκορ του πρώτου αγώνα, εκεί όπου έμελλε να γραφτεί ένα από τα μεγαλύτερα έπη της ιστορίας του.

Τα προγνωστικά δεν ήταν υπέρ τους, όμως οι ασπρόμαυροι, παρά την πίεση της Άρσεναλ, η οποία ευτύχησε να προηγηθεί από νωρίς στο σκορ χάρη στο γκολ του Ντένις Μπέργκαμπ στο 22', δεν «λύγισαν» ώσπου ήρθε ο Ζήσης Βρύζας, με το υπέροχο τέρμα του λίγο πριν την εκπνοή να ισοφαρίσει και να σφραγίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFA Cup, σηκώνοντας στο πόδι τους περίπου 3000 φίλους του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο Λονδίνο αλλά και αυτούς που παρακολούθησαν τον αγώνα από κάθε σημείο του πλανήτη.

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Σίμαν, Ντίξον, Γουίντενμπερν, Βιεϊρά, Μπουλντ, Άνταμς, Ράιτ, Μπέργκαμπ, Όφερμαρς (74′ Πλατ), Πάρλουρ (86′ Ανελκά), Πετί.

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Μιχόπουλος, Ολιβάρες, Τασσιόπουλος, Κολομπούρδας (81′ Καπετανόπουλος), Ζαφειρίου (33′ Σιδηρόπουλος), Ζαγοράκης, Φραντζέσκος (89′ Ζουμπούλης), Βρύζας, Βελλής, Νάγκμπε, Τουρσουνίδης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.