Σαν σήμερα πριν 20 χρόνια ο τελευταίος τίτλος του Άρη στη Λαμία

Metrosport Team29 Φεβρουαρίου 2024

Ήταν 29 Φεβρουαρίου 2004 όταν ο Άρης επικράτησε του Ολυμπιακού με 73-70 σε έναν επεισοδιακό τελικό και σήκωσε το 8ο Κύπελλο τις ιστορίας του.

Ο τελικός σημαδεύτηκε από τα σφοδρά επεισόδια εντός και εκτός γηπέδου και λόγω αυτών χρειάστηκε να εκκενωθεί το στάδιο ώστε να ολοκληρωθεί ο μεγάλος αγώνας. Αυτός ο τίτλος ήταν και ο τελευταίος του Άρη μέχρι και σήμερα αλλά έχει και την ιδιαιτερότητα πως τον όλοι τον φέρνουν στη μνήμη τους ανά τέσσερα χρόνια.

Οι «κιτρινόμαυροι» στην ημιτελική φάση είχαν αποκλείσει τον Απόλλωνα Πατρών και στον τελικό διασταυρώσαν τα ξίφη τους με τον Ολυμπιακό. Ο Άρης κατάφερε να βγει νικητής και να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας με 73-70 και τους Σμους Πάρκερ, Τόμπι Μπέιλι και Νίκου Βετούλα να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση.

Τότε στον πάγκο της ομάδας καθόταν ο Τσαρλς Μπάρτον, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Βαγγέλη Αλεξανδρή. Το τότε «κιτρινόμαυρο» σύνολο έπαιζε πολύ ωραίο μπάσκετ και ίσως το καλύτερο εκείνων των χρόνων και μάλιστα είχε έδρα το Ιβανώφειο, λόγω εργασιών στο Αλεξάνδερειο στο πλαίσιο των Ολυμπιακών αγώνων του 2004.

Μπορεί τα σοβαρά επεισόδια να μην επέτρεψαν στους φίλους του Άρη να πανηγυρίσουν το κύπελλο στο γήπεδο, όμως στήθηκε ένα μεγάλο πάρτι στον Λευκό Πύργο.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 38-34, 54-53, 70-73.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σάκοτα): Γιούρακ 10, Χαρίσης 13(1), Γκόρενς 4, Χαραλαμπόπουλος, Διαμαντόπουλος 11(1), Γιαννουζάκος, Λιαδέλης 6, Τόμιτς 9(1), Σκλάβος 4, Πρίντεζης, Μπάγκαριτς 7, Βολκοβίτσκι 6.

ΑΡΗΣ (Μπάρτον): Πάρκερ 21(3), Ραίτσεβιτς 2, Λάππας, Κυρίτσης, Κόμματος 11, Βετούλας 2, Μπέιλι 12(2), Λικχολίτοφ 13, Στακ 12, Νίκιλα.

* Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο του Παύλου Μακρίδη για λογαριασμό της ΚΑΕ Άρης:




Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.