ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Νάπολι του αείμνηστου Ντιέγκο Μαραντόνα

Γιώργος Καστάνης07 Σεπτεμβρίου 2022

Πέρασαν 34 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Νάπολι του αείμνηστου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στην φημισμένη έδρα της Ιταλικής ομάδας. Ήταν η 7η Σεπτεμβρίου του 1988 όταν ο Δικέφαλος έπαιξε στα "ίσια" το μεγαθήριο του Ιταλικού ποδοσφαίρου εκείνης της εποχής, ηττήθηκε με σκορ 1-0, όμως αδικήθηκε ξεκάθαρα καθώς το πέναλτι που δόθηκε υπέρ της Νάπολι και εκτέλεσε ο Μαραντόνα ήταν υπερβολικά "αυστηρό".

  Όμως οι παίκτες του ΠΑΟΚ και σε εκείνο τον αγώνα, παρουσίασαν μεγάλα ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα και κέρδισαν το χειροκρότημα φίλων και αντιπάλων.

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με σκορ 1-0 από πέναλτι που εκτέλεσε ο Μαραντόνα στο 59ο λεπτό της αναμέτρησης. Κανείς από όσους βρέθηκαν στο γήπεδο ή παρακολούθησαν το παιχνίδι από την τηλεόραση δεν πρόκειται να ξεχάσει την απίστευτη "τρέλα" των εκδρομέων - οπαδών του ΠΑΟΚ. Οι οποίοι βρέθηκαν μαζικά στο Σαν Πάολο, στήριξαν την ομάδα, αποδοκίμασαν τον Ντιέγκο Μαραντόνα (προς γενική έκπληξη των Ιταλών) και υποχρέωσαν φίλους και αντιπάλους να αναγνωρίσουν την πολύ μεγάλη δυναμική του κόσμου του ΠΑΟΚ. 

Οι συνθέσεις με τις οποίες αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες, την 7η Σεπτεμβρίου 1988 ήταν οι εξής: 

Νάπολι (προπονητής Μπιάνκι):

Τζουλιάνι, Φεράρα, Καρανάντε, Φούζι, Κοραντίνι, Ρένικα, Κρίπα, Ντε Νάπολι, Καρέκα, Μαραντόνα, Ρομάνο (78' Πιατσέτα).


ΠΑΟΚ (προπονητής Ίσραελ):

Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Μήτογλου, Μαλιούφας, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Σμολ (59' Καρασαββίδης), Φερνάντο (73' Λεοντιάδης), Αλεξανδρίδης.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.