Σαν σήμερα: Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ηρακλής

Metrosport Team09 Ιουνίου 2021

Πέρασαν 45 χρόνια από τότε που ο Ηρακλής πανηγύρισε τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.  

Ηταν 9 Ιουνίου του 1976 όταν, με τον Βασίλη Χατζηπαναγή στην πρώτη του σεζόν με τα κυανόλευκα, το συγκρότημα του Λες Σάνον προηγήθηκε με 1-0 χάρη στο γολ του «Βάσια« στο 25', ισοφαρίστηκε στο 60' από τον Σιώκο, όμως επανέκτησε το προβάδισμα στο σκορ με τον Κουσουλάκη στο 72'. 

Οι Πειραιώτες δεν το έβαλαν κάτω, ισοφάρισαν στο 81' με τον Βιέρα, ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, όπου επετεύχθησαν ακόμη 4 τέρματα! Ο Ηρακλής έκανε το 4-2 με τους Χατζηπαναγή και Γκέσιο, όμως ο Ολυμπιακός παρ΄ότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο ισοφάρισε σε 4-4 με τους Καραβίτη και Γκλέζο. 

Εξίσου δραματική ήταν η διαδικασία των πέναλτι, στην οποία ο Ηρακλής έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου και μοναδικού ως τώρα τίτλου της ιστορίας του. 

Τα πέναλτι:
Κυράστας (1-0)
Σεντελίδης (1-1)
Καραβίτης (2-1)
Avτονίεβιτς (2-2)
Σταυρόπουλος (3-2)
Χριστοφορίδης (3-3)
Βασιλόπουλος (4-3)
Ποvτίκης (4-4)
Συνετόπουλος (απόκρουση)
Χατζηπαναγής (απόκρουση)
Γκλέζος (5-4)
Κουσουλάκης (5-5)
Σιώκος (απόκρουση)
Τουμπόγλου (5-6)


Αποβολή: 112' Δαβουρλής
Διαιτητής: Λέλος Βαμβακόπουλος (Αθήνας) -- Επόπτες: Πρωτονοτάριος, Καλαδάμης
Εισιτήρια: 24.871

ΗΡΑΚΛΗΣ: Φανάρας, Σεντελίδης, Ξανθόπουλος, Χριστοφορίδης, Καλαϊτζίδης, Τουμπόγλου, Κουσουλάκης, Αντονίεβιτς, Χατζηπαναγής, Γκέσιος (113′ Ποντίκης), Πανταζής (80′ Ματσουκατίδης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κελεσίδης, Κυράστας, Σιώκος, Γκλέζος, Αγγελής, Καραβίτης, Βιέρα (91′ Βασιλόπουλος), Δαβουρλής, Κρητικόπουλος (46′ Συνετόπουλος), Γαλάκος, Σταυρόπουλος.

Το πρωτοσέλιδο - υπόκλιση της Ηχούς στην ποδοσφαιρική ιδιοφυία του Βασίλη Χατζηπαναγή μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου

* από το αρχείο του συναδέλφου Τάσου Κριτσιώλη

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.