Σαν σήμερα η... Οσκαρική παράσταση του Γκαρθία

Metrosport Team25 Φεβρουαρίου 2021

Κηλίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν το σκηνικό που στήθηκε σαν σήμερα (25/2) το 2018 στην Τούμπα, σε ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καν γιατί ο τεχνικός των ερυθρολεύκων Όσκαρ Γκαρθία δέχθηκε ένα ρολό ταμειακής μηχανής, έπεσε στο έδαφος και δεν ξανασηκώθηκε ποτέ! Ο Ισπανός προπονητής είχε βαρύ βιογραφικό να τον συνοδεύει, καθώς είχε συνυπάρξει με Κρόιφ, Ρόμπσον, Φαν Χάαλ, Ραούλ Κούπερ, Πάκο Φλόρες, Χουάντε Ράμος, Χαβιέρ Κλεμέντε και Λουί Φερνάντεζ. 

Όλοι μιλούσαν για έναν άνθρωπο σοβαρό, φιλόδοξο και εργατικό που προσπαθεί να είναι ψύχραιμος σε κάθε αναποδιά. Αλλά στην Ελλάδα έμεινε στην ιστορία για λάθος λόγο. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Οι αποστολές και οι διαιτητές έφτασαν χωρίς προβλήματα στο γήπεδο, η Τούμπα είχε βάλει τα γιορτινά της και χιλιάδες φίλοι του Δικεφάλου περίμεναν το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Οι φίλαθλοι δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα πετώντας χαρτάκια. 

Ενώ πήγαινε να πάρει τη θέση του στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Όσκαρ Γκαρθία έπεσε στο έδαφος. Οι άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» έτρεξαν πάνω του για να ελέγξουν την κατάσταση του, ο Σάββας Θεοδωρίδης συζήτησε με τον διαιτητή, Αλέξανδρο Αρετόπουλο, και οι παίκτες της ομάδας επέστρεψαν στα αποδυτήρια. Το ίδιο έκαναν και οι διαιτητές, σε αντίθεση με τον Αντρέ Βιεϊρίνια που έμεινε στο γήπεδο και ζήτησε το λόγο.

Ο Ισπανός τεχνικός εξετάστηκε από το γιατρό της αναμέτρησης και έπειτα διεκομίσθη στο «Διαβαλκανικό» για περαιτέρω εξετάσεις. Οι δύο ομάδες δε βγήκαν ποτέ στο χορτάρι της Τούμπας, ο διαιτητής δεν σφύριξε ποτέ και η συνέχεια δόθηκε στις δικαστικές αίθουσες. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το παιχνίδι στα χαρτιά με 0-3 και ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε αρχικά με αφαίρεση τριών βαθμών και κεκλεισμένων των θυρών αλλά δικαιώθηκε εν μέρει στην έφεση. Στην πορεία αποδείχθηκε με την βούλα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου το «έγκλημα». Πιο συγκεκριμένα κρίθηκε ότι ο Όσκαρ Γκαρθία δεν είχε τραυματιστεί, ενώ αθώωσε, παράλληλα, τον οπαδό του Δικεφάλου που πέταξε το ρολό ταμειακής μηχανής.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.