Σαν σήμερα: Αρης και ΠΑΟΚ πανηγύρισαν ευρωπαϊκούς τίτλους

Metrosport Team16 Μαρτίου 2021

28 και 27 χρόνια αντίστοιχα συμπληρώνονται σήμερα από την κατάκτηση ευρωπαϊκών τίτλων από Άρης και ΠΑΟΚ στο μπάσκετ. Μια επέτειος που δυστυχώς μοιάζει πλέον με μνημόσυνο και για τους δύο, αν σκεφτεί κανείς την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα τελευταία χρόνια και από την οποία μακάρι σύντομα να βγουν...

Και στο Τορίνο...

Στις 16 Mαρτίου του 1993 ο Άρης  θα πανηγύριζε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο. Ήταν 16 Μαρτίου του 1993. Με 5.000 οπαδούς της στο πλευρό του ο Άρης επικράτησε της Εφές Πίλσεν με 50-48, έπειτα από ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, που πραγματοποιήθηκε στο “Palazzetto dello sport Parco Ruffini” του Τορίνο.

ΠΑΟΚάρα στην Ιταλία...

Εναν χρονο αργότερα, το 1994 ο ΠΑΟΚ των Πρέλεβιτς, Μπέρι και Κόρφα κατακτά τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του στην Τεργέστη, με αντίπαλο την Στεφανέλ.

Το πρώτο παιχνίδι είχε κριθεί στις λεπτομέρειες. Οι «ασπρόμαυροι» σε νεκρό χρόνο πήραν προβάδισμα εννέα πόντων, με τρίποντο του Κόρφα, ο οποίος έκανε το τελικό 75-66. Στη ρεβάνς ο Δικέφαλος ήταν καταιγιστικός και με απίστευτη ευστοχία στα σουτ του σήκωσε την κούπα Κόρατς, κερδίζοντας τους Ιταλούς  με 91-100.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.