Σαν έτοιμος από καιρό

Γιώργος Στράντζαλης25 Οκτωβρίου 2022

Κανένας δεν μπορεί να προκαθορίσει το μέλλον, αλλά το παρόν μάς δείχνει ότι μάλλον ο Αρης βρήκε αυτόν που (απελπισμένα) έψαχνε όλο το καλοκαίρι για να καλύψει το κενό της αποχώρησης του Λούκας Σάσα. 

Ο Πίτερ Ετέμπο – περί ου ο λόγος – εντυπωσιάζει με την άμεση προσαρμογή του στην ομάδα και στον ρόλο του “κόφτη” στον κεντρικό άξονα. Αποκτήθηκε στη δύση της μεταγραφικής περιόδου και επιστρατεύτηκε – άρον άρον ουσιαστικά – να αποτελέσει βασικό ρόλο στο πλάνο του Άλαν Πάρντιου, με την προσδοκία ότι θα είναι εκείνος που θα καμουφλάρει τις ανορθογραφίες μεσοαμυντικά και θα συμμαζέψει την λειτουργία της ομάδας, η οποία επηρεάστηκε μετά τον τραυματισμό του Ντουκουρέ παράλληλα με χαμηλό επίπεδο ανταπόκρισης των Νταμπό και Ντιόπ.

Αν μη τι άλλο, μέχρι τώρα ο Ετέμπο το έχει κάνει και με το παραπάνω. Αμέσως έδειξε ότι μπορεί να εξελιχθεί σε μία σημαντική ποιοτική αναβάθμιση για το ρόστερ. Να προσφέρει πράγματα που δεν είχε στο παιχνίδι του ο Αρης. Ο Νιγηριανός έχει θέσει τις βάσεις για να αποδειχθεί μια πολύ καλή μεταγραφή. Στο ματς με τον Ιωνικό, στο ντεμπούτο του, συστήθηκε αναδεικνύοντας τα ποιοτικά του αγωνιστικά προσόντα. Στη Λεωφόρο, σε ένα ματς υψηλότερων ασφαλώς απαιτήσεων, έκανε τη διαφορά στο γήπεδο. 

Ήταν σημείο αναφοράς για τον Αρη και της βελτίωσης της μεσοαμυντικής λειτουργίας της ομάδας, η οποία οφείλεται σε συντριπτικό βαθμό στον 26χρονο. Με κύρια όπλα τα τρεξίματα που πρόσφερε, την έγκαιρη ανάγνωση των φάσεων στον χώρο ευθύνης του και των αποτελεσματικών παρεμβάσεων στην αναχαίτιση των αντιπάλων (σσ τελείωσε το ματς με έξι κλεψίματα, τα περισσότερα απ’ όλους στο γήπεδο), ο Ετέμπο ήταν το “κλειδί” για να βρει ο Αρης τη συνοχή και την ισορροπία που έλειπε στα προηγούμενα παιχνίδια και η οποία εν πολλοίς ακυρώνει την ποιότητα που υπάρχει μεσοεπιθετκά. 

Με ηγετικά χαρακτηριστικά που αναδεικνύονται μέσα από τον τρόπο που ο Ετέμπο κατεύθυνε όλη την ομάδα στη Λεωφόρο, μοιάζει σαν έτοιμος από καιρό. Δε δείχνει σε καμία περίπτωση τον παίκτη που προστέθηκε τελευταίος στο ρόστερ, πόσω μάλλον δε για παίκτη που έχει παρουσία στην ομάδα μόλις τρεις εβδομάδες.

Είναι φανερό εν πρώτης ότι με τον Νιγηριανό στον άξονα ο Αρης βγάζει περισσότερη ασφάλεια ανασταλτικά και κοντά σε αυτόν το συνολικό όφελος μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερο. Για παράδειγμα, είδαμε στη Λεωφόρο έναν Νταμπό σε μία βελτιωμένη... έκδοση, ακριβώς γιατί δίπλα του είχε ένα καθαρό κόφτη και απελευθερώθηκαν οι δικές του κινήσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.