Σάμος: Λιμενικοί σώζουν βρέφος με ΚΑΡΠΑ-Συγκλονιστικό βίντεο

Metrosport Team28 Αυγούστου 2023

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από τη διάσωση ενός βρέφους με ΚΑΡΠΑ από άνδρες του Λιμενικού στη Σάμο τη Δευτέρα (28/8) ήρθε στη δημοσιότητα.

Τα ξημερώματα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε μία φουσκωτή βάρκα με 37 μετανάστες. Μόλις ο διακινητής είδε το σκάφος του Λιμενικού έσκισε τη βάρκα η οποία βούλιαξε.

Μια γυναίκα και ένα μωρό, εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους. Έγινε και στους δύο καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Το μωρό σώθηκε χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος. Αλλά, δυστυχώς, η γυναίκα κατέληξε.

Δείτε το βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης στη Σάμο:

Τέσσερις νεκροί σε ναυάγιο στη Λέσβο

Σε άλλο περιστατικό με πρόκληση ναυαγίου, στις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας (28/8), σε τουρκικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Λέσβου, το Λιμενικό Σώμα περισυνέλεξε 22 άτομα. «Δυστυχώς, παρά τις πρώτες βοήθειες που τους παρασχέθηκαν, τα τέσσερα εξ αυτών κατέληξαν. Πρόκειται για ένα βρέφος 11 μηνών, δύο κορίτσια, 8 ετών και 14 ετών, και ένα αγόρι 8 ετών».

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια των συνανθρώπων μας», δήλωσε ο Μ. Βαρβιτσιώτης.

«Τα άθλια δίκτυα των λαθροδιακινητών και οι συνεργοί τους σε Τουρκία και Ελλάδα, μπροστά στο κέρδος, συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή αθώων συνανθρώπων μας, ακόμα και παιδιών.

Αυτοί που σκίζουν βάρκες, πετούν τις μηχανές στη θάλασσα και εκθέτουν ακόμα και μωρά σε ακραίους κινδύνους, συλλαμβάνονται ως υπεύθυνοι για την πρόκληση ναυαγίου. Η πρακτική αυτή είναι εγκληματική και οι διακινητές είναι δολοφόνοι. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται από την ελληνική δικαιοσύνη» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.