Σαλτσίδης: «Ο Γκαρσία είναι ΠΑΟΚ, η αγάπη μας υπερτερεί της κριτικής»

Metrosport Team09 Νοεμβρίου 2020

Ο πρωταθλητής της Άρσης Βαρών, Παύλος Σαλτσίδης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ και τις τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν στην Άρση Βαρών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον Πάμπλο Γκαρσία και την παρουσία του στον ΠΑΟΚ:

«Το... πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να είμαστε αμερόληπτοι απέναντι στον Πάμπλο. Και λάθη να κάνει τα βλέπουμε σωστά. Έχει ταυτιστεί μαζί του ο λαός του ΠΑΟΚ. Τον αγαπάμε και δεν θα δούμε τα λάθη του. Αν κάνεις μια συζήτηση με όλους τους ΠΑΟΚτήδες, υπερτερεί η αγάπη και τα λάθη δεν θα τα δούμε».

Για το ότι ο Γκαρσία… έβαλε στην πρίζα την ομάδα:

«Είναι ΠΑΟΚ ο Γκαρσία. Αυτός ο άνθρωπος είναι ΠΑΟΚ. Τον ΠΑΟΚ τον θέλουμε μαχητή. Έτσι μεγαλώσαμε εμείς από τη θύρα 4. Δεν αδικούμε τον Φερέιρα. Ήταν λίγο πιο… μαλθακός. Ήταν «καλό παιδί» ο Φερέιρα. Να είναι καλά εκεί που είναι. Τόσα χρόνια λέγαμε θα έρθει κάποτε ο Γκαρσία προπονητής με βοηθό τον Κονσεϊσάο. Κι εκείνος DNA ΠΑΟΚ είχε».

Για τη φιλοσοφία του Γκαρσία, ότι πρέπει να κερδίσει κάθε παιχνίδι:

«Και τα ματς και τα αποδυτήρια. Όπως το είχε ο Λουτσέσκου. Είχε κερδίσει τα αποδυτήρια, είχε κάνει οικογένεια τα αποδυτήρια. Αυτό πάει να κάνει ο Γκαρσία τώρα με τους πιτσιρικάδες που τους είχε. Αυτό πάει να «χτίσει» ο Γκαρσία. Μακάρι να τον αφήσουν να δουλέψει. Έχουν γίνει παρεμβάσεις στο παρελθόν στη δουλειά των προπονητών, με παίκτες που δεν τους ήθελαν οι προπονητές. Ξέρει την μπάλα καλύτερα από όλους ο Γκαρσία. Δώστε του εχέγγυα και τα λεφτά και θα δείτε τι ομάδα θα κάνει ο Γκαρσία. Μπορεί εμένα να μου πει κάποιος αν ένας αθλητής στην άρση βαρών είναι καλός ή όχι; Μπορεί να ξεφύγει από το μάτι μου; Το ίδιο ισχύει για τον Γκαρσία».

Για το αν ο ΠΑΟΚ προλαβαίνει να πάρει το Πρωτάθλημα:

«Γιατί όχι; Όλα είναι πιθανά. Δεν είναι ο Ολυμπιακός ομαδάρα. Θα το δούμε, θα το δείξει η συνέχεια. Είναι ιδιαίτερο το Πρωτάθλημα φέτος, άλλοι παίζουν άλλοι όχι. Ο Άρης έχει μόνο 4 ματς σε 2 μήνες. Που να βρει αγωνιστικό ρυθμό; Απίστευτο…».

Για τις εξελίξεις στην Άρση Βαρών:

«Να γίνω κακός; Είπα αλήθειες κι έγινα. Έβαλα τα στήθη μου για τον Πύρρο Δήμα και δεν έκανε τίποτα. Δεν τον βοήθησαν και οι συνθήκες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αλλά κι αυτός δεν τα πήγε καλά, είχε κόντρα με αθλητές. Δεν έκανε τίποτα. Γίνεται προσπάθεια από εμάς τους παλιούς αθλητές που είμαστε του ιδρώτα και όχι της καρέκλας. Εμείς ξεκινήσαμε από το μηδέν. Δεν υπήρχε αθλητής στο γυμναστήριο κάτω από τη θύρα 7. Ξεκίνησα έκανα ομάδα, πήρα παιδιά, τους έκανα πρωταθλητές και νιώθω συνυπεύθυνος για την κατάντια. Καταστροφή. Ενεργά και δυνατά τμήματα ζήτημα να είναι 10 στην Ελλάδα. Μεγάλη αθλητάρα ο Δήμας. Είναι κρίμα να κατεβάσω τον Πύρρο από εκεί ψηλά που τον έχω».

Για το αν έχουν μιλήσει:

«Μίλησα, του είπα πρόσεξε ποιους θα βάλεις προπονητές και πως θα κινηθείς. Δεν μ’ άκουσε. Να τα αποτελέσματα. Να μην υπάρχει εθνική ομάδα. Δεν έχει ξαναγίνει να μην στέλνουμε αθλητές σε μεγάλους αγώνες. Εμείς στον ΠΑΟΚ έχουμε κάνει τρομερή δουλειά, έχουμε ωραίο κλίμα. Τους είπα θα καθίσω 2-3 χρόνια ακόμη, δεν μπορώ να αφήσω καμένη γη. Γι’ αυτό μπήκαν μπροστά άνθρωποι σαν τον Βαλέριο. Τον έβγαλε ο Πύρρος από προπονητή, έβαλε τον αδερφό του. Τι να πω, κρίμα. Εμείς θα τα βρούμε σιγά-σιγά. Θέλω κλείνοντας να πω στον ΓΓΑ: «Δώσε λεφτά στον αθλητισμό, τον ερασιτεχνικό». Δεν γεννήθηκαν τα παιδιά όλα να παίζουν ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Ο αθλητισμός και η μόρφωση είναι όαση, ότι καλύτερο υπάρχει στη ζωή».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.