Σαλπιγγίδης: «Υπάρχει σπίθα όταν αντιμετωπίζεις τουρκική ομάδα»

Metrosport Team24 Αυγούστου 2020

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έζησε τη διπλή κόντρα ΠΑΟΚ-Φενέρμπαχτσε και θυμάται τα ιδιαίτερα συναισθήματα των αγώνων εκείνων.

Ο βετεράνος επιθετικός του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», τονίζοντας πως περνάει πάντα μια ιδιαίτερη «σπίθα» όταν μια ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει μια τουρκική. Είναι κάτι που έζησε ο ίδιος στους αγώνες του ΠΑΟΚ με τη Φενέρμπαχτσε και της Εθνικής με την αντίστοιχη της γειτονικής χώρας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν σ’ αυτά τα παιχνίδια δημιουργείται ένα ξεχωριστό κλίμα στα αποδυτήρια:

«Πάντα υπάρχει μια παραπάνω σπίθα στον Έλληνα να θέλει να κερδίσει όταν αγωνίζεται κόντρα σε τουρκική ομάδα. Ακόμη κι αν υπάρχουν αρκετοί ξένοι ποδοσφαιριστές, γύρω από την ομάδα υπάρχουν Έλληνες παίκτες και κάποιοι που εργάζονται στην ομάδα και μπορούν να μεταφέρουν το κλίμα και την ιδιαιτερότητα και στους ξένους ποδοσφαιριστές. Περνάνε αυτά τα σε μια ομάδα και νομίζω έχει περάσει και στον ΠΑΟΚ. Πάντα όμως σε αθλητικά πλαίσια μιλάμε. Το κοινωνικοπολιτικό κομμάτι μένει εκτός αποδυτηρίων και γηπέδου. Μέσα στο γήπεδο μπορεί να υπάρχει υπερβάλλον ζήλος, αλλά πάντα σε αθλητικό πλαίσιο».

Για την εκτίμησή του ως προς το αν θα τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ:

«Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Δεν γνωρίζω την Μπεσίκτας. Γνωρίζω τον ΠΑΟΚ όμως και έχει τις δυνατότητες να ανταποκριθεί. Το ότι παίζουμε σε οικείο περιβάλλον, είναι ένα αβαντάζ. Ναι είναι αρνητικό πως ο αγώνας θα γίνει χωρίς κόσμο, αλλά είναι ένα συν το γεγονός ότι παίζουμε στην Τούμπα. Απ’ όσο ακούω καφενειακά θα πω, γνωρίζω ότι η έχασε αρκετούς παίκτες η Μπεσίκτας. Πήρε και αρκετούς, ότι κι αν συνεπάγεται αυτό. Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός όμως. Είναι αβαντάζ πως παίζουμε στο σπίτι μας. Ελπίζω να μας βοηθήσει, να είμαστε σε καλή κατάσταση και να περάσουμε εμείς στην επόμενη φάση».

Για το αν έχει εικόνα από τον ΠΑΟΚ:

«Δεν είδα την ομάδα, είμαι σε διακοπές με την οικογένεια. Ξέρετε δεν είναι εύκολο να δω την ομάδα. Αν δεν έχεις μικρά παιδιά δεν μπορείς να το καταλάβεις. Ειδικά αν έχεις… τρία μικρά παιδιά!

Έχουν αλλάξει οι ρυθμοί μου. Προτεραιότητα ήταν το ποδόσφαιρο. Τώρα είναι άλλες. Και σ’ αυτή την καινούρια ζωή υπάρχει κούραση αλλά είναι όμορφη, δημιουργική και νιώθω ευλογημένος γι’ αυτό».

Για τις ιδιαίτερες στιγμές που θυμάται από τους αγώνες με τη Φενέρμπαχτσε:

«Θυμάμαι σίγουρα τους πανηγυρισμούς. Θυμάμαι πολύ έντονα που έχασα μια τεράστια ευκαιρία που δεν μπορώ να χωνέψω ακόμα πώς την έχασα. Θα μπορούσα να είμαι αρνητικός πρωταγωνιστής στο ματς. Υπήρχε ιδιαιτερότητα στους αγώνες, έντονοι πανηγυρισμοί, το νιώθαμε όλοι, νιώσαμε υπερηφάνεια. Έχω ζήσει και την αντίθετη πλευρά όμως με την Εθνική που χάσαμε 4-1 από την Τουρκία. Ξέρω και τα δύο συναισθήματα. Χαίρομαι που ως τώρα δεν έχω δεχθεί μια πίκρα που δεν έχει γυρισμό. Είναι μονό αυτό το ματς, ελπίζω να συνεχιστεί το σερί και να πάνε όλα καλά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.