Σαλπιγγίδης: «Ο ΠΑΟΚ ήξερε τι ζητούσε - Μπορεί τους ομίλους»

Metrosport Team16 Σεπτεμβρίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Ο πρώην άσσος του ΠΑΟΚ, που πλέον έχει ξεκινήσει μαθήματα προπονητικής, σχολίασε με τον δικό του τρόπο τη νίκη-πρόκριση του Δικεφάλου απέναντι στην Μπενφίκα, ενώ έκανε ειδική μνεία στο Ζίβκοβιτς και τον Γιαννούλη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5: 

Αρχικά ανέφερε στην τοποθέτηση του: «Διέκρινα μία ομάδα που ήξερε τι ζητούσε από το παιχνίδι και το πλάνο και το σχέδιο του προπονητή εφαρμόστηκε απόλυτα από τους παίκτες του. Αν η Μπενφίκα έπιανε απόδοση θα μπορούσε να κερδίσει σε οποιαδήποτε έδρα, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν την άφησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ εκτός από δύο περιπτώσεις. Μπορεί να μπει στους ομίλους ο ΠΑΟΚ!»

Αναφορικά με τον Δημήτρη Γιαννούλη: «Νομίζω ότι αρμόδιος να μιλήσει για τον Γιαννούλη είναι ο Ρέμπε και ο Φερέιρα, καθώς και το τι θέλει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Αν υπήρχε ενδεχόμενο μεταγραφής, θα έπρεπε να υπάρξει και αξιόλογος αντικαταστάτης».

Για την διαφαινόμενη πώληση του Άκπομ: «Οποιαδήποτε μεταγραφή είναι απώλεια για τον προπονητή και έρχεται από πίσω ο Σφιιντέρφσκι αλλά δεν ξέρω τι γίνεται μετά. Ίσως ήρθε ο χρόνος να υπάρξουν ευκαιρίες σε νέα παιδιά από τις ακαδημίες για την επίθεση. Τα τελευταία δύο παιδιά που βγήκαν από τις ακαδημίες έδειξαν ότι έχουν τις προϋποθέσεις να πετύχουν». 

Για τους δύο Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ: «Οταν μιλάμε για ένα υψηλό επίπεδο δεν μπορούμε να μιλάμε για αποφάσεις διοικήσεων. Για να βρέθηκε στην Μπενφίκα σίγουρα το άξιζε, αλλά μπορεί να μην ταίριαζε. Δεν θέλω να φουσκώνω τα πράγματα, αλλά έχει τα ποιοτικά στοιχεία να πετύχει. Στο γκολ αξίζουν τα εύσημα και στον Γιαννούλη που έβγαλε μία υποδειγματική αντεπίθεση με τον καλύτερο τρόπο και την καλύτερη χρονική στιγμή. Ο Ζίβκοβιτς είναι ένας καλός γκολκίπερ, ενώ έχει γενικά ένα καλό σύνολο τερματοφυλάκων».

Ενώ ολοκλήρωσε: «Εχει τη δυνατότητα να την αποκλείσει, όπως έγινε και χθες και ελπίζω να δούμε την ομάδα να μπαίνει στους ομίλους για πρώτη φορά».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.