Σαλπιγγίδης-Αρση βαρών: «Να στηρίξει ο κόσμος το τουρνουά του Άρη-Υπάρχουν νέα ταλέντα»

Metrosport Team30 Μαρτίου 2024

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής του τμήματος άρσης βαρών του Παναθηναϊκού Κώστας Σαλπιγγίδης και μίλησε για το τουρνουά που διεξάγεται στη μνήμη του Άλκη Καμπανού.

«Είναι η τρίτη χρονιά που ερχόμαστε. Κάθε φορά ήμασταν περισσότεροι αλλά φέτος είχαμε τραυματισμούς ήρθαμε 7 άτομα. Λείπει ο και ο Θεόδωρος Ιακωβίδης ο οποίος έχει τελευταίο τουρνουά για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, είναι δύσκολο το έργο να προκριθεί στην ολυμπιάδα για τρίτη φορά. Πέρσι ήμασταν 9 άτομα και είχαμε ετοίμασε ένα δώρο για τη διοργάνωση αλλά βρεθήκαμε προ εκπλήξεων και το δώσαμε στους γονείς του Άλκη. Φέτος ο Άρης θέλει να μας κάνει μια βράβευση πάνω στον αγώνα.

Ο αθλητισμός είναι η ενωτικότητα. Αν δεν ασχοληθεί κάποιος δεν το καταλαβαίνει. Το να παρακολουθείς έναν αγώνα και να ξεσπάς δεν είναι αθλητισμός. Μόνο αν είσαι μέσα το καταλαβαίνεις. Καλώ τον κόσμο να στηρίξει το τουρνουά, ευχαριστώ τον Θανάση Ζησιόπουλο που κάνει δουλειά γι αυτό και χρονιά πολλά στον Άρη για τα 110 χρόνια του» δήλωσε ο κ. Σαλπιγγίδης.

Αν υπάρχουν νέα παιδιά στο άθλημα: «Υπάρχουν ταλέντα που τα έχουμε ακούσει και άλλα που θα τα ακούσουμε. Υπάρχει ο Χουτσισβίλι που είναι πανελληνιονίκης και μας έχει τιμήσει στο εξωτερικό. Έρχονται νέα παιδιά, υπάρχει υλικό όμως μας τα χαλάει η πολιτεία που δεν βοηθάει ώστε να αναπτυχθεί το άθλημα και να γίνει όπως παλιά».

Αν επηρεάζουν τα έργα στο ΟΑΚΑ: «Το δικό μας τμήμα, του Παναθηναϊκού, είμαστε στη λεωφόρο, σαν τμήμα δεν μας χρειάζεται το ΟΑΚΑ. Σαν άθλημα νομίζω ότι δεν επηρεάζεται το κλιμάκιο που γυμνάζεται εκεί πέρα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.