Σάλος στην Ισπανία με τον Υπουργό Υγείας!

Metrosport Team29 Οκτωβρίου 2020

Μπορεί ο ΠΑΟΚ σήμερα (29/10) να αντιμετωπίζει την Γρανάδα, ωστόσο, στην Ισπανία αυτή την περίοδο όλοι έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Μάλιστα, γύρω απ' αυτό το ζήτημα επικρατεί ένταση. Ο υπουργός Υγείας της χώρας παραδέχθηκε την Τετάρτη (28/10) ότι οι Ισπανοί έχουν δίκιο να είναι θυμωμένοι μαζί του, καθώς παρευρέθηκε σε τελετή απονομής βραβείων με δεκάδες άλλες προσωπικότητες υψηλού προφίλ, λίγες μέρες αφότου η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να ελέγξει το δεύτερο κύμα κορωνοϊού.  

Οι φωτογραφίες από το λαμπερό καζίνο της Μαδρίτης, που έδειχναν πολλούς καλεσμένους χωρίς μάσκες, γρήγορα κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και προκάλεσαν οργή στους Ισπανούς πολίτες. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν τέσσερις υπουργοί, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Πάμπλο Κασάδο, και αρκετοί από τους βουλευτές του, καθώς και μια ομάδα εταιρικών ηγετών.  

Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο Υπουργός Υγείας, Σαλβαδόρ Ιλά, είπε ότι η εκδήλωση συμμορφώθηκε με όλους τους περιορισμούς και ότι ο ίδιος παρέμεινε μόνο για να απονείμει βραβείο στις ένοπλες δυνάμεις.  

«Αφού δώσαμε το βραβείο, ίσως δεν το γνωρίζετε, αλλά έφυγα. Δεν έμεινα για δείπνο», είπε. Αναγνώρισε, πάντως, ότι η παρουσία του έδωσε ένα κακό παράδειγμα. «Οι πολίτες είχαν δίκιο να ενοχληθούν», τόνισε. Πολλοί Ισπανοί, στο μεταξύ, είναι απογοητευμένοι με τις προσπάθειες της κυβέρνησής τους να ελέγξει την πανδημία. 

Την Κυριακή ο πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεζ, κήρυξε την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που ελπίζει να παρατείνει για έξι μήνες, μαζί με τις νυχτερινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας. 

Οι ιδιωτικές κοινωνικές συγκεντρώσεις περιορίζονται στα έξι άτομα, αλλά επιτρέπονται μεγαλύτερες δημόσιες εκδηλώσεις υπό συγκεκριμένους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των ατόμων που μπορούν να παρευρεθούν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.