Σάλος από το σκάνδαλο της στημένης επιτροπής

Δημήτρης Μπούζας29 Ιανουαρίου 2020

Οι διορισμένοι την τελευταία στιγμή από τον Αυγενάκη πατριώτες του, αλλά και Πειραιώτες αλεξιπτωτιστές, αποφάσισαν να εισηγηθούν τον υποβιβασμό της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ!!!

Αναμένονται σφοδρές αντιδράσεις και ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις, από τη στιγμή που η απίστευτη αυτή «σκηνοθεσία» εκθέτει την Κυβέρνηση απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες βορειοελλαδίτες (και όχι μόνο), οι οποίοι διαπιστώνουν ότι το αθλητικό παρακράτος, για μια ακόμη φορά επιχειρεί να επιβάλλει το δικό του νόμο.

Εντάξει, λίγο - πολύ η κοινή γνώμη είχε μέχρις ενός σημείου προετοιμαστεί για αυτό που ανακοινώθηκε. Κάτι οι προκλητικοί διορισμοί της τελευταίας στιγμής από το Λευτέρη Αυγενάκη με την αντικατάσταση προέδρου αλλά και μέλους της επιτροπής, στη θέση των οποίων θρόνιασε ανθρώπους της εμπιστοσύνης του (πατριώτες του και Πειραιώτες συμπολίτες του Μαρινάκη) και κάτι από όσα έβγαζαν στη δημοσιότητα με διαρροές ή ακόμη και με δημόσιες δηλώσεις τους δύο «λαγοί» της όλης σκηνοθεσίας – η λαλίστατη κυρία και ο σοβαροφανής, βαρύς και ασήκωτος τύπος – έφταναν, ο κόσμος να μπει στο νόημα και απλά να περιμένει να δει πως θα πλασάριζαν την απόφαση. 

Τελικά ύστερα από ατέλειωτες ώρες συσκέψεων που είχαν σκοπό να επιτρέψουν στην άθλια προπαγάνδα του Ολυμπιακού να προετοιμάσει το έδαφος, την έβγαλαν όπως ακριβώς την είχαν προβλέψει (μάλλον προαποφασίσει) ο Καραπαπάς και το αφεντικό του. 

«Ένοχοι» η Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ!!! Το πρώτο βέβαια δεν ενδιέφερε κανέναν από όλους όσους συμμετείχαν στην ολοφάνερη συνωμοσία. Με εξαίρεση ίσως μόνον, τη διαβόητη «Σουζάνα» που είχε κάποιο λόγο να είναι ικανοποιημένη, γιατί θα διατηρούσε και θα είχε ένα άλλοθι έναντι του ΠΑΟΚ και του Ιβάν

Από εκεί και πέρα «όλα τα λεφτά» ήταν η απόφαση που αφορούσε τον ΠΑΟΚ και αν η εισήγηση της «επιτροπής Αυγενάκη» επικυρωθεί από τους αρμόδιους αθλητικούς δικαστές. Ίσως όμως εδώ να χρειαστεί μια δεύτερη «άνωθεν παρέμβαση», παρόμοια με εκείνες που κατ εξακολούθηση επιστρατεύονται για να απαλλάξουν ακόμη και διωκόμενους για κακουργήματα, κάποιους συγκεκριμένους μεγαλόσχημους παράγοντες. 

Χωρίς να γνωρίζω που τελικά «θα καθίσει η μπίλια» στο συγκεκριμένο θέμα, μένω έκπληκτος με το θράσος εκείνων που ψήφισαν τον υποβιβασμό των δύο ομάδων! Όπως επίσης και με τις μεγάλες ευθύνες του αρμόδιου Υφυπουργού, ο οποίος λίγες μέρες πριν από την τελική διαδικασία και διεκπεραίωση της καταγγελίας Ολυμπιακού και Κούγια, σε μια επιτροπή που λειτουργούσε κανονικά και δίχως προβλήματα, να αναλάβει την πρωτοβουλία να αντικαταστήσει τον πρόεδρο της και ένα ακόμη μέλος της. 

Επιλογές άπασες της επιρροής του. Συνοψίζοντας και αφού ενημερώσουμε του υπεύθυνους ότι με αυτή την γελοία απόφαση μια επιτροπής που δυστυχώς έχει συνδεθεί με ξεκάθαρες παρεμβάσεις (όπως ο Υφυπουργός αθλητισμού), έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου. 

Η Κυβέρνηση σε αυτές τις κρίσιμες εθνικές στιγμές βρίσκεται εκτεθειμένη απέναντι στην κοινή γνώμη και ιδιαίτερα απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες βορειοελλαδίτες (και όχι μόνο) που αδυνατούν να κατανοήσουν πως είναι δυνατόν τόσο άνετα κάποιοι, προκειμένου να ικανοποιήσουν ταπεινά κίνητρα και σκοτεινά συμφέροντα δεν διστάζουν να δημιουργούν ανύπαρκτα «θέματα» και να επενδύουν σε αυτά, αγνοώντας περιφρονητικά ότι με αυτή την τακτική τους, τορπιλίζουν την εθνική ενότητα και ομοψυχία. Μετά την αισχρή και εθνοκτόνα προσβολή του ποντιακού ελληνισμού και του Ιβάν, έρχεται τώρα μια δράκα παρασιτικών στοιχείω να δηλώσει έτοιμη να θυσιάσει στο βωμό των σκοτεινών της επιδιώξεων, μια ομάδα που για 30 χρόνια κρατούσε όρθιο το φρόνημα των Ελλήνων στην πιο ευαίσθητη περιοχή της πατρίδας μας. 

Παρεμπιπτόντως και να πλήξουν θανάσιμα τον ΠΑΟΚ, επιχειρώντας για δεύτερη φορά μετά τη ληστεία ενός τίτλου να ντουμπλάρουν τα εγκλήματα εις βάρος του. Η Κυβέρνηση λοιπόν προ μεγάλων και ιστορικών ευθυνών. Το ίδιο όλοι οι βορειοελλαδίτες πολιτικοί ανεξαρτήτως κομμάτων.

Η νίκη του ΠΑΟΚ και το πέρασμα στην κορυφή της βαθμολογίας, περνά σε δεύτερη μοίρα. Προηγείται το «έκτρωμα» της «επιτροπής Αυγενάκη». Ωστόσο θα πούμε δυο λόγια για τη νέα προβληματική εμφάνιση, απευθυνόμενοι στον συμπαθέστατο Πορτογάλο κόουτς. Θα θέλαμε να του διαμηνύσουμε – πάντοτε καλοπροαίρετα – ότι είναι καιρός οι εμμονές να μείνουν στην άκρη και να σοβαρευτούν όλοι. Κι αυτό γιατί με αυτές τις εμφανίσεις, η ομάδα θα δυσκολευτεί να πορευτεί στη συνέχεια. 

Για πολλοστή φορά λάθος η διαχείριση του Μίσιτς, καθώς και η εμμονή με τη χρησιμοποίηση παικτών, πάνω στους οποίους δεν μπορείς να βασιστείς ούτε για δημιουργική ανάπτυξη, ούτε για σωστή ανασταλτική αντίδραση. Από εδώ και πέρα το επαναλαμβάνουμε επιβάλλεται μεγαλύτερη προσοχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για τέτοιου είδους εμφανίσεις. Να σκεφτεί κανείς ότι ήταν τόσο κακός ο χθεσινός ΠΑΟΚ που ο κόσμος αποδοκίμασε την ομάδα του, παρά το γεγονός ότι νίκησε και βρέθηκε μάλιστα και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Λημνιός ήταν εκείνος που ξεχώρισε από το χθεσινό παιχνίδι, κάπως ο Γιαννούλης και ο αρχηγός με την άψογη εκτέλεση του πέναλτι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.