Σαλωνίδης: «Πολύ καλή κίνηση για τον ΠΑΟΚ ο Αμανατίδης, έτσι δουλεύει»

Metrosport Team03 Αυγούστου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» μίλησε ο Τάσος Σαλωνίδης.

Ο Έλληνας ατζέντης μίλησε για την επικείμενη προσθήκη του Γιάννη Αμανατίδη στο τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ και τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει με τους ποδοσφαιριστές.

Μεταξύ άλλων ο Τάσος Σαλωνίδης δήλωσε:

Για την πρόσληψη Αμανατίδη από τον ΠΑΟΚ: «Το θέμα με τον ΠΑΟΚ για προπονητή για τους επιθετικούς το είχαν στο πλάνο. Ο ΠΑΟΚ κάνει πολύ καλή δουλειά στο σκάουτινγκ, έχει φτιάξει ένα πολύ καλό τμήμα. Γίνεται πιο μοντέρνος και προσπαθεί να βελτιώσει σε κάθε θέση, σε κάθε λεπτομέρεια. Όπως βλέπουμε και στο θέμα του προπονητή».

Είδε τον Γιάννη Αμανατίδη: «Είχαμε μιλήσει. Ο προπονητης της Σεντ Γκάλεν, ο Ζάιντλερ, ήξερε τον Αμανατίδη, πως διψά για δουλειά και τον πήρε στο σταφ. Έτσι ξεκίνησε στη Σεντ Γκάλεν. Τερματισε δεύτερη και έκανε μια πάρα πολύ καλή σεζόν με πολλούς νεαρούς παίκτες. Ο Αμανατίδης έχει μεγάλο ποσοστό στην πορεία της Σεντ Γκάλεν. Είχε επίδραση στον ψυχολογικό τομέα με τους νεαρούς, τους έδινε αυτοπεποίθηση. Έπαιζε χρόνια ως φορ στην Εθνική και στην Μπουντεσλίγκα. Έμαθα ότι και στον ΠΑΟΚ θέλουν να δουλέψουν με παιδιά των ακαδημιών και ο Γιάννης έδειξε ότι το έχει. Μπορεί να είναι πολύ καλή περίπτωση για τον ΠΑΟΚ».

Πώς κατέληξε ο ΠΑΟΚ στον Αμανατίδη: «Δεν έμαθα γι αυτό τον έπαιρνα τηλέφωνο. Έπαιξε Εθνική, έμενε στη Θεσσαλονίκη έκανε έναν κύκλο εκεί. Ο ΠΑΟΚ τον ήξερε δεν τον πήρε στα κουτουρού. Πιστεύω έτσι έκλεισε η δουλειά».

Πώς δουλεύει ο Αμανατίδης: «Στο πώς να κινούνται στο τακτικό μέρος οι επιθετικογενείς παίκτες και δεύτερον στον τομέα της ψυχολογίας».

Για το αν ο ΠΑΟΚ πηγαίνει σε ένα πιο κεντροευρωπαϊκό μοντέλο: «Η νοοτροπία των Αυστριακών και των Ελβετών είναι να δουλεύουν στους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Δε ενδιαφέρονται για μεγάλα συμβόλαια αλλά για νεαρούς για να τους ετοιμάσουν για να κάνουν μεγάλη καριέρα. Πιστεύω ο ΠΑΟΚ με τη φιλοσοφία που έχει τώρα, είναι σε καλό δρόμο. ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, χρειάζεται τίτλους αλλά χρειάζεται υπομονή».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.