Σάλκε και Μπενφίκα δείχνουν τον δρόμο κατά το... ήμισυ

Metrosport Team22 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται για τρίτη φορά στην ιστορία του σε αυτό το σημείο, ένα βήμα από τους ομίλους του Champions League συμμετέχοντας στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Για να καταφέρει όμως να κάνει αυτό το βήμα, θα πρέπει να ακολουθήσει κατά το ήμισυ τον δρόμο των δύο εκ των τριών προηγούμενων παρουσιών του σε αυτή τη φάση του Champions League.

Διαφορετική περίπτωση ήταν η πρώτη στη σειρά, όταν ο ΠΑΟΚ έπαιξε στον 3ο προκριματικό γύρο και πάλι όμως ένα βήμα από τους ομίλους, όταν έχασε την πρόκριση με την υπόθεση του Λιάσου Λουκά απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Στην πρώτη απόπειρα του, τυπικά και ουσιαστικά, στα πλέι οφ της διοργάνωσης της σεζόν 2013-14, ο ΠΑΟΚ πήρε ισοπαλία 1-1 απέναντι στη Σάλκε στις 21 Αυγούστου 2013. Οι Γερμανοί είχαν προηγηθεί με τον Φαρφάν στο 32' και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Μίροσλαβ Στοχ στο 73', κάνοντας ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση που όμως δεν ήρθε στην Τούμπα.

Χωρίς τη βοήθεια του κόσμου του αφού ήταν τιμωρημένος, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο ημίχρονο με 1-0, ισοφάρισε με τον Στέφανο Αθανασιάδη στο 53', βρέθηκε ξανά πίσω, απάντησε με τον Κώστα Κατσουράνη στο 79' αλλά δεν τα κατάφερε και δέχτηκε τρίτο γκολ λίγο πριν το τέλος, για το 2-3.

Στην εκκίνηση της σεζόν 2018-19 και αφού στις δύο προηγούμενες φάσεις άφησε εκτός τη Βασιλεία και τη Σπαρτάκ Μόσχας, ο ΠΑΟΚ βρήκε απέναντι του στα πλέι οφ την Μπενφίκα. Με το γκολ του Ουάρντα πήρε την ισοπαλία 1-1 στην Πορτογαλία, 

Και σε αυτήν την περίπτωση όμως το πολύ θετικό αποτέλεσμα του εκτός έδρας αγώνα, δεν αποδείχτηκε αρκετό, παρότι προηγήθηκε μάλιστα με τον Πρίγιοβιτς στο 13'. Δέχτηκε τρία γκολ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και ένα ακόμη στις αρχές του δεύτερου και έμεινε εκτός διοργάνωσης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.