Σαλαμούρας: «Χαώδης η διαφορά ΠΑΟΚ Β' με Κ19 - Φτύνουμε αίμα, στη SL2 δε χαρίζεται κανείς»

Metrosport Team06 Μαΐου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Αχιλλέας Σαλαμούρας.

Ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ Β' μίλησε για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στη Super League 2, έκανε τον προσωπικό του απολογισμό και μίλησε και για το μέλλον του.

Μεταξύ άλλων, ο Αχιλλέας Σαλαμούρας δήλωσε:

Πώς νιώθει που είναι αρχηγός στον ΠΑΟΚ Β’: «Και μόνο που φοράς τη φανέλα είναι τιμή. Πόσο μάλλον να είσαι αρχηγός στον ΠΑΟΚ. Πρέπει να μπεις μπροστά να εμψυχώσεις τους συμπαίκτες σου, νιώθεις ότι οι κόποι σου ανταμείβονται και οι προπονητές θεωρούν ότι μπορούν να με εμπιστευτούν. Είναι πολύ σημαντικό να νιώσεις ότι σε εμπιστεύονται. Νιώθω περήφανος όταν φοράω το περιβραχιόνιο».

Για τη θέση που παίζει: «Και σε άλλες ομάδες έπαιζα πιο μπροστά. Ο Πάμπλο Γκαρσία με θέλει πιο πίσω Για να οργανώνω το παιχνίδι. Σε όποια θέση και να παίζω, δίνω το 100%».

Αν αισθάνεται πιο έτοιμος ως ποδοσφαιριστής: «Η διαφορά ανάμεσα στην Κ19 και τη Β’ ομάδα είναι χαώδης. Υπάρχει μεγάλη διαφορά και στις προπονήσεις, πόσο μάλλον στο πρωτάθλημα. Στους αγώνες με την Κ19 είχαμε συνηθίσει να κερδίζουμε ευκολά. Στη Super League 2 φτύνουμε αίμα, κανείς δε σου χαρίζεται σε όποια κατάσταση και να βρίσκεται. Είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα έχει πολλές επαφές. Οι παίκτες δίνουν το 100%, κανείς δεν είναι αδιάφορος».

Για την πιθανή έλλειψη κινήτρου αφού οι Β’ ομάδες δεν διεκδικούν άνοδο: «Εμείς παίζουμε για το μέλλον μας, για να δείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε στην πρώτη ομάδα. Άλλοι μπορεί να παίζουν για τον δικό τους σκοπό. Έχουμε κι εμείς το δικό μας κίνητρο. Είναι και ο Πάμπλο Γκαρσία που ζητά όχι το 100% αλλά το 110% από τους παίκτες του».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Έχει ωριμάσει ως προπονητής καταλαβαίνει καλύτερα τους ποδοσφαιριστές. Έχει βελτιωθεί και τακτικά, το βλέπω. Τον βοήθησε πολύ το ότι πήγε στην πρώτη ομάδα. Ήταν ο προπονητής ο οποίος θα δώσει το μεγαλύτερο κίνητρο στον παίκτη. Μας μιλάει ομαδικά και απευθύνεται πάντα σε όλους. Σε 2-3 ματς που παίξαμε Youth League μας είχε βάλει βιντεάκια με μεγάλες ανατροπές».

Πώς βλέπει την πορεία των Τσιγγάρα και Λύρατζη: «Μας δίνει έξτρα κίνητρο ότι οι φίλοί μας αυτή τη στιγμή έχουν την πραγματικότητα που είναι όνειρο για μας. Μιλάμε συνέχεια. Μου αρέσει που είναι όπως ήταν στην Κ19. Δεν έχουν πάρει τα μυαλά τους αέρα και είναι όπως ήταν παλιά».

Για την εξέλιξη του ίδιου: «Βλέπω πως έχει ξεκινήσει η σεζόν και βλέπω διαφορά. Για το αν είμαι έτοιμος για την πρώτη ομάδα δεν είμαι εγώ αυτός που θα το κρίνω. Όμως υπάρχει εξέλιξη και η β ομάδα βοηθά».

Για τη νέα σεζόν: «Το συμβόλαιό μου λήγει το καλοκαίρι, συζητάμε δεν ξέρω τι θα γίνει αν θα είμαι στον ΠΑΟΚ η σε κάποια άλλη ομάδα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.