Σάκος του μποξ ο Ζαγοράκης

Κυριάκος Θωμαϊδης18 Απριλίου 2021

Η ολιστική μελέτη των υπερεθνικών ομοσπονδιών για το ελληνικό ποδόσφαιρο αποτελεί ήδη σημείο αιχμής και αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την ΕΠΟ.

Η FIFA και η UEFA έχουν ξεκαθαρίσει ότι το πόνημα που ετοιμάστηκε μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Τσέφεριν, θα ισχύσει μόνο εάν και εφόσον το εγκρίνει η γενική συνέλευση της ΕΠΟ. Κυβερνητική νομοθετική παρέμβαση, δεν επιτρέπεται.

Παρόλα αυτά, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης επανέφερε το ζήτημα, με την υπόμνηση ότι «θα είμαστε πολύ αυστηροί αν δεν υπερψηφιστεί από τους εκλέκτορες η ολιστική μελέτη».

Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι είναι ένας από τους γνωστούς λεονταρισμούς του κ. Αυγενάκη, όπως έκανε με την παρότρυνση στους εκλέκτορες της ΕΠΟ να ψηφίσουν τους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές.

Εδώ όμως υπάρχει η υπογραφή του πρωθυπουργού. Το συνυποσχετικό της κυβέρνησης με τις υπερεθνικές ομοσπονδίες το υπέγραψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Οπότε η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να επιμείνει σε αυτό το ζήτημα.

Προκύπτουν δύο προβλήματα. Την επομένη των αρχαιρεσιών της ομοσπονδίας, δύο ανώτατα στελέχη της ΕΠΟ, ο αναπληρωτής πρόεδρος Παναγιώτης Δημητρίου και ο αντιπρόεδρος Στέργιος Αντωνίου, μιλώντας στην τηλεοπτική «Δίκη», έδειξαν να μη συμφωνούν με το σκέλος της ολιστικής μελέτης που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Είναι προφανές ότι η Εκτελεστική Επιτροπή είναι πολύ κοντά στις απόψεις των κ.κ. Δημητρίου – Αντωνίου.

Η ΕΕΠ συγκροτήθηκε, είναι ενδεκαμελής και έχει πρόεδρο τον ίδιο το Θοδωρή Ζαγοράκη. Υπάρχει μια ισορροπία τρόμου, με έξι στελέχη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Επιτροπή, από τα οποία όμως τουλάχιστον ο ένας βρίσκεται πιο κοντά στις απόψεις της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Αυτό φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση το Ζαγοράκη, καθώς είναι πολύ πιθανό η δική του ψήφος να έχει τον πλέον καθοριστικό χαρακτήρα στην ΕΕΠ. Ηδη ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσε ότι βρίσκει ενδιαφέρον ένα τμήμα της ολιστικής μελέτης, χωρίς να διευκρινίζει ποιο εννοεί.

Όλα θα κριθούν στη γενική συνέλευση της 25ης Ιουνίου, αλλά ο Θοδωρής Ζαγοράκης μέχρι τότε θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην κομματική του ιδιότητα και στον ποδοσφαιρικό θεσμικό του χαρακτήρα. Γιατί αλλιώς, κινδυνεύει να γίνει σάκος του μποξ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.