Σάκκαρη μετά τον αποκλεισμό: «Θέλω να φτάσω στο Νο1 και να κερδίσω grand slam»

Metrosport Team25 Μαΐου 2022

Η Τσέχα και Νο81 τενίστρια του κόσμου, Καρολίνα Μούχοβα, σταμάτησε την πορεία της περυσινής ημιφιναλίστ του Roland Garros και Νο4 του φετινού ταμπλό, Μαρίας Σάκκαρη, επικρατώντας μετά από 2,5 ώρες μάχης, με 7-6(5), 7-6(4).

«Έπαιξε καταπληκτικό παιχνίδι. Πάντα παίζει καλά στα Γκραν Σλαμ και σίγουρα ήταν καλύτερη σήμερα. Είχε ανοίξει το χέρι της και δεν είχε τίποτα να χάσει. Έπαιζε με το Νο3 στον κόσμο, ερχόταν από τραυματισμό, δεν είχε κάτι να χάσει και με τα μάτια κλειστά της μπήκαν όλα. Δεν έπαιξα στο 100% μου. Έπαιξε στο 200%, εγώ στο 60%, παρ’ όλα αυτά, έφτασα κοντά στο να το γυρίσω. Έκανα πολλά λάθη, κάτι που δεν συνηθίζω, ειδικά στο χώμα. Εγώ προσπάθησα μέχρι τον τελευταίο πόντο. Υπήρχαν κάποια θετικά, ξαναβρήκα τον εαυτό μου, απόλαυσα τον χρόνο που πέρασα στο court, είμαι σίγουρη ότι θα έρθουν καλύτερα πράγματα στη συνέχεια», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Θα ήταν καταπληκτικό για μένα λόγω της δύναμης και της αντοχής μου, αλλά τα τουρνουά θα κρατούσαν για ένα μήνα, δεν θα βόλευε για το πρόγραμμα. Δεν πρόκειται να γίνει. Καλό είναι να κρατήσουμε τον αριθμό των σετ όπως είναι».

Για το αν θα μπορούσε να είχε κάνει κάτι καλύτερα: «Ίσως λιγότερα αβίαστα λάθη. Ίσως καλύτερες μπαλιές σε κάποια κρίσιμα σημεία. Η αντίπαλος μου έκανε πολύ καλά χτυπήματα στα τάι-μπρεικ, γενικά ήταν μια κακή μέρα για μένα και καλή για αυτήν»

Για το αν ήρθε με μεγάλες προσδοκίες με την περσινή επιτυχία: «Ηθελα να πάω καλά, αλλά κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Υπάρχουν τόσες εκπλήξεις, πρέπει να αποδεχτείς ότι δεν γίνεται να πας μακριά σε όλα τα τουρνουά. Είναι απογοητευτικό, ήθελα να πάω καλά ξανά, αλλά θα έχω ευκαιρίες, έχω αρκετά χρόνια τένις μπροστά μου, είμαι σίγουρη ότι θα είμαι ξανά εδώ».

Για το αν την πεισμώνει και της δίνει κίνητρο ο αποκλεισμός: «Δεν θέλω να είμαι απλώς το Νο3. Με ξέρετε αρκετά χρόνια τώρα. Πάντα κοιτάζω πιο ψηλά. Θέλω να φτάσω στο Νο1 και να κερδίσω Γκραν Σλαμ. Υπάρχουν παραδείγματα παικτών που το έκαναν σε μεγαλύτερη ηλικία από τη δική μου. Σε μια μεγάλη καριέρα υπάρχουν αναποδιές, δεν το βάζω κάτω. Σκέφτομαι αν θα μπορούσα να παίξω πιο σύντομα σε κάποιο τουρνουά»

Για το τι της είπε ο προπονητής της μετά το ματς: «Μου είπε ότι είναι πολύ περήφανος για μένα μετά από την άσχημη φάση που πέρασα τον τελευταίο καιρό. Μπόρεσα και ξαναβρήκα τον εαυτό μου στο γήπεδο, πάλεψα και παραλίγο να γυρίσω το ματς».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.